Between the Blade and the Heart (Valkyrie #1) – Amanda Hocking

Geplaatst op 11 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Between the Blade and the Heart (Valkyrie #1) – Amanda HockingBetween the blade and the heart door Amanda Hocking
Ook door deze auteur: Switched
Serie: Valkyrie #1
Andere boeken in deze serie: , From the Earth to the Shadows
Uitgever: Wednesday Books | Januari 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 319
ISBN: 9781250084798
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Between the Blade and the Heart is the first book in a brilliant new young adult fantasy duology inspired by Norse mythology by New York Times bestselling author Amanda Hocking.

As one of Odin's Valkyries, Malin's greatest responsibility is to slay immortals and return them to the underworld. The balance of the world rests on her ability to carry out orders. But when Malin discovers that her mother spared the life of an immortal who was destined to die, her world is thrown into chaos.

As Malin wrestles with the knowledge that her mother might not be who she thought, she’s also thrust into the path of a gorgeous blue-eyed guy named Asher who needs her help slaying the rogue immortal who destroyed his family. Malin, along with her best friend and her ex-girlfriend, must decide where her loyalties lie...and whether helping Asher enact his revenge is worth the risk—to the world and to her heart

De boeken van Amanda Hocking zijn me niet vreemd, zoals bijvoorbeeld de Trylle trilogie, die ik erg vermakelijk vond. Toen ik zag dat Hocking ook een nieuwe duologie had geschreven over Valkyre, was ik meteen enthousiast; dit moest dan wel helemaal mijn ding zijn! Ik kocht het eerste deel, Between the blade and the heart, in Rotterdam en het duurde niet lang voor ik er in begon; ik had zo veel zin in een boek over Vikingen, Noorse mythologie en alle andere dingen die er ook maar iets mee te maken zou hebben. Toch was er echter ook een klein stemmetje dat me waarschuwde voor te hoge verwachtingen; wat als het boek nou vooral over romantiek zou gaan?

Je bent sterfelijk of onsterfelijk. Sterfelijke wezens hebben een kort leven, maar hebben hun lot wel in eigen hand, terwijl de onsterfelijken dit niet hebben; hun pad is al vastgelegd. Om de boel in balans te houden hebben de goden van Valkyrie gecreëerd; zij doden onsterfelijken en sturen ze terug naar de onderwereld. Malin is een van Odin’s Valkyrie (in training dan) en komt erachter dat haar moeder niet is wie ze dacht dat ze is, wat ze erg lastig vindt. Wat ook lastig is, is haar relatie met de bloedmooie Asher (een mens) die haar hulp nodig heeft om de onsterfelijke te doden die zijn familie heeft vermoord. Samen met haar ex-vriendin moet ze uitzoeken wat de juiste weg is. Is Asher’s wraak inwilligen het juiste pad?

Gelukkig waren mijn angsten ongegrond. Hoewel romantiek zeker een rol speelt (en daarbij ook een verfrissende wind is binnen het YA aanbod!), is het niet zo dat het een paranormal romance is geworden bij het vooral draait om de liefde tussen mens en niet-mens. Gelukkig maar, want daar had ik totaal geen zin in. De romantiek zorgde nu juist voor een interessante relatie tussen alle personages. Wel is de relatie tussen Malin en Asher typisch YA (al zijn de personages wel wat ouder). Bloedmooie jongen, een van de twee is bovennatuurlijk, etc. etc. Maar dus wel een liefdesdriehoek… En de relaties tussen de personages hebben nou niet bepaald een emotionele basis. Je moet maar gewoon aannemen dat het is zoals het is, ik kon niet meevoelen. Godzijdank dus dat er meer in dit boek zat dan romantiek.

Between the blade and the heart heeft een bijzondere sfeer die ik ook herken in de Trylle serie; Amanda Hocking weet iets wat al bestaat op dusdanige manier eigen te maken waardoor de sfeer compleet tot z’n recht komt. De Valkyrie is dit boek hebben echt een functie en ook een hele maatschappij. Ik hou ervan!

Wat ik echter wel heel jammer vond aan dit boek is dat ik er op een of andere manier niet heel erg emotioneel bij betrokken raakte. Hierdoor gingen gebeurtenissen soms best snel langs me heen en moest ik vaak een stukje teruglezen om nou zeker te zijn van wat er nou gebeurd was. En aangezien het hier om best heftige gebeurtenissen ging, baal ik wel een beetje. Malin toonde voor mij te weinig emotie om me echt volledig aan haar gevoel en gedachten te kunnen overgeven, waardoor alles wat haar overkwam een beetje vlak in emotie bleef. Zo zonde! Dit boek had wat dat betreft een wat emotionelere hoofdpersoon mogen hebben, al vond ik Malin wel heel cool. Ze is ook wat ouder en heeft dus al wat ervaring op bijvoorbeeld het gebied van seks, waardoor ‘de eerste keer’ niet de hoofdzaak van het boek werd.

Wat ik tof vond aan deze wereld (hij doet ergens een beetje denken aan de Shadowhunter-wereld) is dat magische en niet-magische mensen/wezens gewoon naast elkaar leven. Je buurman kan gewoon hoorns hebben en je weet dan gewoon hoe het zit. Niks geks aan. Dit vond ik ook wel eens verfrissend; geen verborgen wereld maar gewoon zoals het is.

Ik kan een lang verhaal kort maken door te zeggen dat de personages en de plot een bepaalde diepgang miste om echt goed te zijn. Het is een prima verhaal, prima geschreven, maar het zal nooit echt bijzonder worden. Dit was anders geweest als de personages meer uitgediept waren.

Het einde heeft een cliffhanger die je zal vervloeken. Gelukkig is het een duologie en is deel twee al beschikbaar. Heb ik eens even geluk!

Between the blade and the heart is meer paranormal romance / urban fantasy dan ik had verwacht, maar had wel toffe elementen waar ik van houd.

Al met al wil ik het vervolg op Between the blade and the heart zeker lezen, maar ik heb wel minder hoge verwachtingen. Dit boek mist een bepaalde diepgang die het boek een stuk beter had kunnen maken. Het blijft nogal oppervlakkig, waardoor ik geen emotionele klik had met de personages. Het gevolg daarvan was dat heftige stukken onvoldoende tot hun recht kwamen. Verder vind ik de wereld die Amanda Hocking heeft geschapen wel echt heel tof.

 

three-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.