Mini recensies #22

Geplaatst op 3 juni 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ik las de laatste tijd weer een aantal boeken die ik toch even kort wil laten zien! Niet bij elk gelezen boek voel ik de behoefte om een hele recensie te schrijven, maar tóch wil ik er vaak iets over kwijt. Lees je mee?

From the Earth to the Shadows

Mini recensies #22From the Earth to the Shadows door Amanda Hocking
Ook door deze auteur: Switched
Serie: Valkyrie #2
Andere boeken in deze serie: Between the blade and the heart
Uitgever: Macmillan | Mei 2018
Genres: Fantasy, Paranormal Romance, Young Adult
Aantal pagina's: 577
ISBN: 9781509807703
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Malin’s mission to avenge her mother's murder has uncovered dangerous secrets. As a Valkyrie-in-training, Malin must slay immortals who’ve had their time, to maintain balance between humans and immortals. But her quest could destroy earth’s stability – and unleash chaos.

Just when she needs to focus, her friend Asher is in grave danger. He’s been dragged into the underworld, where vengeful immortals plot revolution. Malin believes her feelings mustn’t distract from her goal – but is desperate to rescue him. So she ventures into the darkest of realms, knowing she may not survive. With new allies at her side and new enemies ahead, Malin will face terrible choices. She’ll have to keep her head – or be ruled by her heart.

Toen ik deel één las, was ik mega enthousiast. Want Walkuren en lekker veel actie. Ik heb helaas te lang gewacht met het lezen van het vervolg. Het voelde nu niet meer bijzonder en de zoveelste paranormal romance. Terwijl het een genre is waar ik best van kan genieten. Er zaten wel wat toffe elementen in het boek, maar over het algemeen had ik er meer van verwacht.

Bestel deel 1 en 2 hier.

De zee kwam door de brievenbus

Mini recensies #22De zee kwam door de brievenbus door Selma Noort
Uitgever: Leopold | Juni 2015
Genres: Historische fictie, Jeugd
Aantal pagina's: 80
ISBN: 9789025867645
Uitgave: Hardcover
Source: Bibliotheek
Goodreads
three-half-stars

Midden in de nacht maakt mama Liesje en haar zus wakker. Het is ijskoud en het stormt. ‘Snel, kleed je aan!’ zegt mama. ‘De zee komt. De dijk is kapot.’

Liesje moet helpen om spulletjes naar boven te brengen. Waarom eigenlijk? Denken papa en mama soms dat de zee naar binnen zal komen?

Liesje vertelde hoe zij als klein meisje de watersnoodramp meemaakte. Selma Noort schreef haar verhaal op in dit boek.

Bekroond met een Vlag-en-Wimpel en de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek.

Aangrijpend waargebeurd verhaal over de watersnoodramp van ’53. Geschreven in korte en heldere zinnen en vanuit de belevingswereld van een kind. Ik vond het erg overtuigend overkomen. Ik vloog door het boekje heen en ik denk dat dit boek in bijvoorbeeld de bovenbouw van de basisschool een fantastische basis is voor een les geschiedenis.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek hier.

What the h@ck!?

Mini recensies #22What the hack!? door Maria Genova
Ook door deze auteur: , Komt een vrouw bij de h@cker
Uitgever: Kluitman | Oktober 2019
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789020622447
Uitgave: Hardcover
Source: Bibliotheek
Goodreads
three-half-stars

Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wat je hebt opgeslagen verdwijnt? De 13-jarige André is heel verbaasd en boos als hem dit overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan met de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack­platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waar­schuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei ­manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt vanuit zijn naam vervelende berichten en hij wordt zelfs door de politie opgepakt. Hoever durft André te gaan in zijn strijd tegen de kwaadaardige hacker?

Dit boek heb ik gelezen omdat de auteur naar school komt. Het verhaal is vrij vlak, maar erg toegankelijk vanaf een jonge leeftijd. De helft van het boek bevat nuttige informatie over mediawijsheid en online veiligheid. De game die de hoofdpersoon in het boek bouwt is ook echt te spelen. Het is een heel nuttig boek om te gebruiken als ingang voor het thema.

Ook lezen? Bestel het boek hier.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.