Zwartkunst (Spellcaster #3) – Claudia Gray

Geplaatst op 23 september 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zwartkunst (Spellcaster #3) – Claudia GrayZwartkracht door Claudia Gray
Ook door deze auteur: Duizend stukjes van jou
Serie: Spellcaster #3
Andere boeken in deze serie: Zwartspreuk
Uitgever: Harper Collins | Augustus 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402701227
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Nadia heeft al heel wat gevaren afgewend. Haar magie neemt toe, maar ze is nog steeds een beginneling op het gebied van de toverkunst. In een laatste poging om Captive's Sound te redden, doet ze alsof ze kiest voor de duistere macht die hen bedreigt en begeeft ze zich op het gevaarlijke pad van de zwarte magie.
Daardoor is ze afgesneden van de hulp van haar vrienden. Ze mist vooral de steun van Mateo, waardoor ze zich kwetsbaarder voelt dan ooit en op een vreemde manier wordt aangetrokken tot de duisternis. Ondertussen zit haar gezworen vijand Elizabeth ook niet stil. Ze blijkt tot nog meer in staat dan Nadia had gedacht en brengt het kwaad steeds dichterbij.

De strijd barst los, verrassende verbonden worden gesloten en ware liefde wordt op de proef gesteld in het spannende slot van de Spellcaster-serie.

Claudia Gray vind ik een heel leukste schrijfster en toen Harper Collins aankondigde dat ze de Spellcaster serie zouden gaan vertalen, was ik dan ook erg blij. Ik ben namelijk echt dol op heksenverhalen! Maar helaas viel deze serie een beetje tegen; de schrijfstijl lag me niet helemaal en ik had er gewoonweg wat meer van verwacht. Toch besloot ik dat ik dolgraag wilde weten hoe de serie afgerond zou worden, dus toen ik de kans kreeg om Zwartkunst te lezen, heb ik deze met twee handen aangegrepen.

Nadia zag nog maar één uitweg; trouw zweren aan Elizabeth en de duisternis. Hiermee hoopt ze genoeg te kunnen leren en genoeg krachten te ontwikkelen om Captive’s Sound te redden. Maar het bewandelen van zwarte magie is gevaarlijk, vooral als je bent afgesneden van de hulp van je vrienden. Ze mist Mateo en haar beste vriendin. Elizabeth is er klaar voor om de strijd te leveren en Verlaine, die nog altijd worstelt met de vloek die over haar heen is gegooid, heeft nog een probleem; haar gevoelens voor Asa.

Zwartkracht was voor mij niet goed, maar zeker ook niet slecht. Het was aardig en vermakelijk, maar ook heel erg voorspelbaar en met een schrijfstijl die me niet zo lag. Claduai Gray beschrijft namelijk heel erg veel – bijvoorbeeld Verlaine’s outfits – in de hoop dat de setting en haar personages daarmee tot leven komen. Echter is dit maar half geslaagd; de beschrijvingen voelen geforceerd en de personages blijven nogal vlak. Vooral Elizabeth, wat toch het ultieme kwaad moet voorstellen, komt eigenlijk alleen maar oppervlakkig over. Haar motieven, gedachten en emoties hadden veel sterker over mogen komen. Dat had het boek vast ten goede gedaan en weet je, een kwaad waar je je mee in kan leven is nu eenmaal veel overtuigender.

Nadia vond ik zelf ook gewoon niet zo’n prettig hoofdpersoon, wat mede kwam voor Verlaine, die haar helemaal wist onder te sneeuwen. Verlaine is namelijk – om vele redenen – vele malen interessanter. Het is jammer dat Claudia Gray Nadia niet wat opvallender heeft gemaakt. Ze is een behoorlijk grijs muisje, namelijk.

Ik hoopte een beetje dat het einde de hele serie goed zou maken, maar uiteindelijk vond ik dat het te gemakkelijk ging en dat het allemaal behoorlijk voorspelbaar was. Er gebeurt was je verwacht en dit gaat vrij vlot en gemakkelijk, ook al probeert Gray er wel allerlei personages bij te halen die eerder belangrijk bleken voor Nadia. Een goede poging, maar voor mij niet bijzonder genoeg om echt indruk achter te laten.

Hoewel ik me best vermaakt heb met het lezen van Zwartkracht, is het vooral de complete serie die me niet helemaal ligt. Er zijn heel veel elementen die ik heel erg tof vind, maar haar andere serie vind ik gewoon leuker. Ik vond de schrijfstijl ook iets te beschrijvend en bijpersonage Verlaine is vele malen interessanter dan Nadia en dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling.

Ga jij ook de strijd aan de tegen het kwaad? Nadia en haar vrienden zijn er bijna klaar voor in Zwartkracht.

Samengevat is Zwartkracht een leuk boek – zeker als je van heksenboeken houdt, maar haar andere serie vind ik beter geschreven. De schrijfstijl was voor mij te beschrijvend, wat de vaart uit het verhaal haalde. Het einde had van mijn verrassender gemogen. Verlaine blijft de ster van de show.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.