Zom-B Gladiator (Zom-B #6) – Darren Shan

Geplaatst op 7 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zom-B Gladiator (Zom-B #6) – Darren ShanZom-b Gladiator door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #6
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Simon and Schuster | Januari 2014
Genres: Young Adult, Jeugd, Horror, Fantasy
Aantal pagina's: 213
ISBN: 9780857077738
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Beyond a shadow of a doubt, B Smith has decided to live-- and to fight for good as long as possible. However, London is overridden with brain-eating undead and swarming with human mercenaries whose sense of right and wrong dissolved when society did. When they lay a trap, B is captured. And it'll take dozens of battles--and the fight of a lifetime-- to escape.

Filled with gripping, bloody action sequences, the sixth book in Darren Shan's horrifying Zom-B series promises the fright-- and the fight-- of your life.

Dat ik een groot fan ben van de Ierse schrijver Darren Shan, zal nog maar weinig mensen verbazen. Ik hou van de manier waarop hij horror en jeugdboeken vermengd en de grenzen die hij opzoekt. Onlangs kocht ik het zesde deel van zijn serie over zombies: Zom-B Gladiator en kon ik eindelijk deze serie weer oppakken.

gladiator3

B Smith is een zombie, maar wel een heel bijzondere; ze kan haar hersenen nog gebruiken. Daarom heeft ze zich aangesloten bij de Angels, alle denkende zombies die de ondoden proberen te stoppen. Maar dan wordt B gekidnapt en wordt ze door mensen gedwongen om te vechten voor haar leven in een soort kooi. Hoe lang gaat ze dit volhouden?

Het was al even geleden dat ik het vijfde deel van de Zom-B serie had gelezen en ik had al voorzichtig geconcludeerd dat ik Darren’s andere series leuker vond. Maar toch wil ik al zijn boeken hebben, dus ook deze. En daar ben ik blij mee, want ik vond Zom-B Gladiator ontzettend leuk om te lezen. Ik had het gevoel dat ik dit boek precies op het juiste moment heb gelezen; ik heb er namelijk heel erg van genoten.

Je moet geen zwakke maag hebben bij Darren’s boeken, hetzelfde geldt dus ook voor Zom-B Gladiator. Het bloed en de stukjes hersenen vliegen je om de oren en daar moet je tegen kunnen. Het is een jeugdboek, maar wel behoorlijk heftig.

gladiator2

Het boek zit weer boordevol actie, maar er wordt ook veel aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de hoofdpersoon. Als je haar vergelijkt met hoe ze in het eerste boek was, dan is dat verschil groot. En dat vind ik heel erg goed; je beseft het misschien niet, maar Becky maakt echt een verandering door op een positieve manier. Terwijl je juist zou denken dat mensen (of zombies) minder en minder humaan worden. B lijkt juist steeds menselijker te worden en dat vind ik een heel goed aspect van het verhaal.

Toen ik Zom-B Gladiator uit had, wilde ik eigenlijk meteen door met het zevende deel, terwijl dit boek niet bepaald een cliffhanger heeft. Ik heb het gevoel dat ik eindelijk helemaal in het verhaal zit en dat ik alleen maar meer wil.

Zom-B Gladiator is weer heerlijk gruwelijk en heftig, maar biedt ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersoon.

Hou je van zombies en vind je het geen probleem om een boek op te pakken die op de grens van jeugd en YA ligt, dan is de Zom-B serie een echte aanrader. Zom-B Gladiator is het zesde deel en ik wil heel graag weer verder!

gladiator

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.