Zoeker (Riders #2) – Veronica Rossi

Geplaatst op 25 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Zoeker (Riders #2) – Veronica RossiZoeker door Veronica Rossi
Ook door deze auteur: Een wereld zonder hemel
Serie: Riders #2
Andere boeken in deze serie: Riders
Uitgever: Van Goor | Mei 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789000345632
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Toen Daryn beweerde dat ze ‘visioenen’ zag, geloofde niemand haar.

Toch was ze niet gek, ze verwierf het Zicht – de vaardigheid om in de toekomst te kunnen kijken. De visioenen lieten haar zien hoe ze mensen kon helpen. Daryn omarmde haar rol als Zoeker. Het werk dat ze deed was belangrijk. Ze redde levens. Sebastian was haar eerste – en ergste – vergissing.

Sinds het moment waarop ze hem onbedoeld opsloot in een donkere dimensie met Samrael, de laatste nog levende demon in de Kindred, wordt ze verteerd door schuldgevoel. Daryn weet dat Sebastian nog leeft en dat hij op hulp wacht. Zij moet hem redden. Maar nu ze het Zicht meer dan ooit nodig heeft, zijn de visioenen gestopt. Nu komt ze voor de ultieme uitdaging te staan.

Veronica Rossi kwam afgelopen april naar Nederland voor YALFest, maar al eerder was ik helemaal fan van haar boeken. Ik las haar eerdere trilogie met veel plezier en ook Riders vond ik erg tof; lekker stoer en spannend. Onlangs ontving ik van uitgeverij Best of YA het tweede deel van deze duologie, Zoeker, en ik kan je zeggen: ik keek er ontzettend naar uit!

Daryn voelt zich ontzettend schuldig; door haar is Sabastian samen met de demon Samrael opgesloten in een andere dimensie. Ze sluit zich eerst af voor de rest, maar na een spannende zoektocht weten de andere ruiters haar te vinden. Afwisselend tussen Gideon & Daryn wordt de spannende zoektocht naar hun vierde ruiter beschreven.

Zoeker wist mij meteen vast te grijpen. Ik had mijzelf voorgenomen om het boek is stukjes te lezen, maar steeds als ik weer bij het stuk kwam waar ik van mezelf moest stoppen, speelde ik vals. Hop, die boekenlegger weer een stukje verder. Voor ik het wist was ik over de helft.. en niet veel later had ik het boek uit. Oeps. Het was gewoon zo lekker vlot geschreven en zo spannend…

Wat ik tof vind aan deze serie is dat hij lekker stoer is. Er komt wel wat romantiek in voor, maar geen kleffe bende. Zoeker zit wederom vol actie en Veronica Rossi is er fantastisch in geslaagd om mij op het puntje van mijn stoel te laten zitten. Het stuk van de Ruiters vind ik gaaf gevonden en voelt erg origineel aan.

Waar in Riders Gideon vooral aan het woord kwam, is Daryn nu duidelijk de hoofdpersoon. Zij heeft een wat zachtere vertelstem en haar gevoelens worden duidelijker overgebracht, maar dat betekent absoluut niet dat het boek opeens voor softies is. Nee, dit behoord tot de wat stoerdere young adults op de markt en ik hou daar juist wel van. Fans van de  Seeker trilogie zullen dit boek ook om te smullen vinden.

Ik vond de karakters ontzettend sterk. In dit deel leren we eindelijk meer over Daryn, die ik vooral erg mysterieus vond in deel 1. Ze kreeg op de middelbare school last van visioenen en iedereen dacht dat ze gek werd, terwijl ze eigenlijk de gave voor he Zicht ontwikkelde; de toekomst kunnen zien. Daryn weet daardoor dat Bas nog leeft en ik vond de ontwikkeling die zij doormaakte – waarbij ze twijfels durfde los te laten, erg sterk. Ik vond haar gewoon een heel prettig en realistisch personage met dromen, wensen en vooral verlangens.

De subtiele aanwezigheid van fantasy vond ik erg sterk; het gaat vooral om de actie en het avontuur en niet perse over hoe magisch de wereld is. Veronica Rossi heeft er een duidelijke keuze in gemaakt om het allemaal wat stoerder te houden; Een ideaal boek voor jongens, dus!

Zoeker liet mij op het puntje van mijn stoel zitten. Pauze? Ik wil helemaal geen pauze! Dit boek moet uit.

Zoeker is een fantastisch tweede deel; minstens zo spannend als deel één met erg goed uitgewerkte personages en een plot waarin ik gewoonweg werd vastgezogen. Ik kijk nu al uit naar het toekomstige werk van Veronica Rossi, want zij heeft nu al met twee series laten zien dat zij op interessante wijze omgaat met toffe concepten. Ik ben groot fan!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Zoeker (Riders #2) – Veronica Rossi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.