Riders (Riders #1) – Veronica Rossi

Geplaatst op 6 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Riders (Riders #1) – Veronica RossiRiders door Veronica Rossi
Ook door deze auteur: Een wereld zonder hemel
Serie: Riders #1
Andere boeken in deze serie: Zoeker
Uitgever: Van Goor | Mei 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 379
ISBN: 9789000345618
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Riders is het eerste deel uit de gelijknamige fantasy-serie.

Tijdens YALFest kregen we allemaal een goodiebag met een boek van Blossom Books of Best of YA. Ik kreeg uit book Riders, het nieuwste boek van Veronica Rossi. Dit boek sprak me onmiddellijk ontzettend aan vanwege het fantasyelement en het gebruik van de vier ruiters van de apocalyps. Ik was erg benieuwd hoe dit tot uiting zou komen.

riders

We volgen Gideon, een jongen die tijdens zijn legertraining dodelijk gewond raakt. Nou ja, dodelijk. Binnen een paar uur staat hij weer overeind. Hij komt er – mede door Daryn – achter dat hij de incarnatie van een van de vier ruiters is van de apocalyps. Hij is Oorlog en hij moet de anderen ook zien te vinden om de wereld te redden.

Dat ‘de wereld redden’ is goed uitgewerkt in Riders. Als lezer heb je te maken met twee situaties. Aan de ene kant volg je het heden, waar Gideon is opgepakt. Aan de andere kant volg je Gideon, die verteld hoe het in het verleden is gegaan. Soms voelde dat wel wat afstandelijk, maar aan de andere kant vond ik het heel goed werken. Je kreeg als lezer mee dat er wat gigantisch is gebeurd, maar je komt daar pas aan het eind achter.

riders3

Riders is een stoer boek waarin er relatief weinig romantiek voorkomt. Natuurlijk zijn er love interests, maar het is geen zwijmelboek. Het is stoer met fijne jongens in de hoofdrol. Ik vond het goed om te lezen dat er een duidelijk verschil zat tussen alle personages, passend bij de ruiters die ze voorstelde. Toch vond ik het soms wel erg snel gaan. Voor ik de personages eindelijk eens echt kende en waardeerde, was het alweer bijna tijd om afscheid van ze te nemen. Dat vond ik jammer. Ik had graag meer over ze gelezen. Maar aan de andere kant ben ik blij dat het ook weer niet over nog meer boeken is uitgesmeerd. Ja, er komt een vervolg op het boek, maar het verhaal wordt ook wel weer goed afgerond. Ik hou van verhalen die goed worden afgerond.

riders2

Het fantasy element valt overigens enorm mee. Ja, er zitten een soort magische paarden en wapens in, en het concept van de ruiters is natuurlijk ook niet heel realistisch, toch is het niet zo dat we te maken krijgen met een hele mystieke wereld. Het verhaal draait voornamelijk om de actie. Het feit dat er wat fantasierijke elementen bij horen om de actie tot z’n recht te laten komen, is voor mij alleen maar een dikke plus.

Ik vind Riders een heel verfrissend en stoer boek binnen het young adult genre. Niet alleen speelt er eindelijk weer eens een toffe jongen de hoofdrol, het fantasyelement trok mij ook enorm. Ik zag de paarden en de strijd echt voor me en daar heb ik van genoten. Mag ik alsjeblieft meer van Veronica Rossi? Riders is een aanrader voor iedereen die eens zin heeft in een potje strijd in plaats van zwijmelende tienermeisjes.

riders4

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Riders (Riders #1) – Veronica Rossi

  1. Ik ben het bijna helemaal eens met je recensie! Het is een heerlijk stoer boek en een verfrissende wind binnen het genre :D. Ik heb er ook echt van genoten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.