Ziel van ijzer (Mercy Thompson #3) – Patricia Briggs

Geplaatst op 31 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Ziel van ijzer (Mercy Thompson #3) – Patricia BriggsZiel van IJzer door Patricia Briggs
Ook door deze auteur: Onder de maan
Serie: Mercy Thompson #3
Andere boeken in deze serie: Onder de maan
Uitgever: De Fontein | Juli 2016
Genres: Urban Fantasy, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789026141065
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Parttime coyote en garagehoudster Mercy Thompson heeft de magie van de Fae gebruikt om haar vrienden te beschermen. Nu eisen de Fae dat ze haar schuld inlost. Want iets of iemand heeft het op hen gemunt, en Mercy's scherpe neus wordt ingeroepen om de moordenaar op te sporen.

Maar de moordenaar heeft zelf ook een val gezet, en als die dichtklapt, dreigt Mercy's oude baas en goede vriend Zee voor de moorden veroordeeld te worden. Dat kan Mercy niet laten gebeuren, want de rechtbank van de Fae kent maar één straf...

Ik ben dol op fantasy. Met name wanneer er fantasierijke gebeurtenissen plaatsvinden in onze eigen wereld. Urban fantasy noemen we dat. Een tijd terug is er een nieuwe imprint opgezet gericht op dit genre, Urban. Onlangs verscheen hun nieuwste parel: Ziel van IJzer.

zielvanijzer2

Ziel van IJzer is het derde deel in de Mercy Thompson serie. Marcy is een automonteur en opgegroeid met weerwolven. Zelf is ze geen weerwolf, maar een Coyote. Na een deal met de Fae zal ze hen ooit moeten hebben. En als haar goede vriend Zee op lijkt te draaien voor een moord, kan ze niet anders dan helpen. En dat is natuurlijk niet zonder gevaar.

Wat vind ik Ziel van IJzer een sexy boek. Niet dat het een boek is waar er sprake is van erotiek, maar ik bedoel meer de manier waarop Mercy is, Adam is en alle anderen. Het voelt rauw, spannend en realistisch. Ik krijg de indruk dat de boeken met elk deel beter worden en dat ik Mercy steeds beter leer kennen. Ze voelt ondertussen aan als een goede vriendin waar ik mee op avontuur durf.

zielvanijzer3

Mercy is sterk en onafhankelijk. Hoewel er romantiek in voor komt, zal Mercy nooit een ‘dame in nood’ zijn. Het zal eerder andersom zijn. En daar houden we van, toch? Chicks met ballen. Chicks die fouten maken en dit ook beseffen. We hebben genoeg heldinnen die zich gedragen als heldinnen. Mercy kiest voor de mensen om zich heen en zichzelf en dit maakt haar geen standaard heldin. In dit deel krijgen we ook eindelijk te weten voor wie Mercy kiest en dit doet ze perfect.

Hoewel Urban zichzelf neerzet als een uitgever met boeken voor de doelgroep na Young Adult, denk ik dat deze serie ook prima te lezen is voor jongeren (en Young Adult liefhebbers). Ja, Mercy moet omgaan met ander soort problemen, maar dat betekent niet dat het niet leuk of herkenbaar is voor jongere lezers.

Ziel van ijzer is stoer, zit vol magie en laat nogmaals zien waarom dit écht mijn genre is!

Ik heb genoten van het derde deel van de serie. Ziel van IJzer is tof, spannend en misschien wel leuker dan ik had verwacht. Mercy is een echte vriendin geworden en ik kan niet wachten op het volgende deel!

zielvanijzer

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Ziel van ijzer (Mercy Thompson #3) – Patricia Briggs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.