Onder de maan (Mercy Thompson #1) – Patricia Briggs

Geplaatst op 21 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Onder de maan (Mercy Thompson #1) – Patricia BriggsOnder de maan door Patricia Briggs
Ook door deze auteur: In het bloed
Serie: Mercy Thompson #1
Andere boeken in deze serie: In het bloed
Uitgever: De Fontein | juli 2015
Genres: Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789026138119
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken. Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor – maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht…

Ik ben een groot fan van het urban fantasy genre en geniet er al jaren van om sterke vrouwen haar boontjes te zien doppen tussen allerlei griezels. De Urban-lijn van de Fontein is wat betreft precies in mijn straatje en biedt mij de boeken met het niveau dat ik soms mis bij YA urban fantasy. Ik was dan ook erg blij dat ik Onder de maan mocht lezen.

Het feit dat de hoofdpersonages wat ouder zijn, maakt het voor mij een stuk realistischer. Zo vond ik Mercy meteen leuk, omdat zijn ontzettend zelfstandig is. Zij heeft geen man of anderen nodig om haar leven te kunnen leven. Zelfs het feit dat ze een Loper (ze veranderd van gedaante, in een coyote) is, houdt haar niet tegen om een zo normaal mogelijk leven te hebben.

Mercy leeft in een wereld waarin de Fae zich kenbaar hebben gemaakt, maar de weerwolven en vampiers nog niet. Al deze wezens zijn zoals ze horen te zijn; gevaarlijk, dodelijk en spannend. Als er namelijk iets is waar ik niet tegen kan, is als vampiers vegetarisch zijn en weerwolven zo mak als lammetjes. In Onder de maan is dit absoluut niet het geval.

Ik vond de eerste helft van het verhaal echt lezen als een sneltrein. Het wist me aangenaam te verrassing en ik had de indruk dat dit een van mijn nieuwe favorieten zou gaan worden. Helaas liep ik bij de tweede helft tegen een soort dip aan. Ik was de flow een beetje kwijt en ik voelde de spanning want minder. Waar ik eerst helemaal bij het verhaal betrokken was, voelde ik juist een zekere afkeer tegen het laatste deel van het boek. Waarom? Geen idee. Ik kan het niet helemaal verklaren. Misschien komt het omdat ik op het verkeerde punt een pauze had ingelast? Dat ik daardoor niet helemaal meer in de actie kwam? Zodra alles namelijk weer een beetje rustig was, vond ik het wel meteen weer leuk.

Onder de maan is zeker een leuk boek. Ik vraag me echter af of alles wat er gebeurde en vermeld werd wel even relevant is. Bij sommige personages wordt er namelijk diep ingegaan op details en het verleden, maar daar wordt vervolgens niet heel veel mee gedaan. Echt zonde, want die culturele elementen vind ik juist interessant.

Dit boek is een sterk eerste deel wat vraagt om meer. Alleen al om de sexy weerwolven die het verhaal rijk is. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze serie zich gaat ontwikkelen, omdat er nu al een deel of 10 zijn. Ik hoop dat de Fontein niet – net als bij mijn geliefde serie van Kim Harrison – de stekker er na een aantal delen uittrekt. Deze serie heeft namelijk de potentie om net zo verslavend te worden, waar kick-ass Mercy zeker een grote bijdrage aan levert.

onderdemaan

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

9 responses to “Onder de maan (Mercy Thompson #1) – Patricia Briggs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.