In het bloed (Mercy Thompson #2) – Patricia Briggs

Geplaatst op 4 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

In het bloed (Mercy Thompson #2) – Patricia BriggsIn het bloed door Patricia Briggs
Ook door deze auteur: Onder de maan
Serie: Mercy Thompson #2
Andere boeken in deze serie: Onder de maan
Uitgever: De Fontein | augustus 2015
Genres: Urban Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789026138133
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Garagehoudster Mercy Thompson is behalve vriendelijk, scherpzinnig en nieuwsgierig ook onafhankelijk, loyaal en koppig - eigenschappen die haar al vaker in de problemen hebben gebracht. Voor haar vrienden (of dat nu weerwolven, vampieren of 'gewone' mensen zijn) gaat ze door het vuur, dus als haar vriend Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op om te weigeren. Zelfs niet als dat betekent dat ze oog in oog komt te staan met iets wat alleen in nachtmerries zou mogen bestaan, want ze blijkt Stefan niet zo goed te kennen als ze dacht...

En daar is Mercy weer, met In het bloed. De kickass automonteur die door het noodlot niet alleen zelf het vermogen heeft om van gedaante te veranderen, maar ook met regelmaat verwikkeld raakt in de conflicten van andere bijzondere wezens.

Waar het vorige boek vooral om weerwolven leek te draaien, krijgen we hier meer met vampiers, tovenaars en demonen te maken. Oftewel; alle andere wezens waar we zo van houden. Oh, en de weerwolven komen natuurlijk ook wel weer gewoon langs, hoor!

De zinderende spanning, de ontkiemende romantiek en een hoofdpersoon die niet bang is om je een flinke hoek op je neus te geven. Voor mij een gegarandeerde succesformule en dat bleek ook aan de tijd die ik nodig had om dit boek te lezen. Ik vloog er doorheen en heb van elke pagina genoten.

Wat me vaak stoort bij veel YA (en ook andere Urban Fantasy), is dat de wezens die we zouden moeten zien als monsters opeens braaf zijn. Ze hebben zichzelf onder controle en je krijgt niet meer de indruk dat ze je keel er zo uit zouden rukken als je ze boos maakt. In het bloed is gelukkig een boek waarin je wél voelt dat er gevaar loert. Lekker veilig vanuit mijn stoel ervaar ik de meest gevaarlijke situaties; love it!

Wat ik ook prettig vind is de hoeveelheid romantiek. Nou ja.. Meer het gebrek daar aan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook helemaal fan van de erotisch getinte Middernacht serie, maar het hoeft van mij niet in alle boeken. Bij deze boeken draait het meer om de spanning en de kracht van Mercy, ook al is ze een volwassen vrouw die heus wel eens met iemand in bed zal belanden. Er is nu meer ruimte voor het verhaal en dat vind ik prettig.

Dit tweede deel is net zo leuk als het eerste deel en smaakt naar meer. Gelukkig is het een serie met heel veel boeken… Nu maar hopen dat De Fontein alles gaat uitgeven. Dat moet. Want ik wil mijn hele kast vol kunnen zetten met dit soort boeken. In het bloed is een heerlijk vervolg!

In het bloed

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “In het bloed (Mercy Thompson #2) – Patricia Briggs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.