Wrap up juni 2021

Geplaatst op 30 juni 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 5 Comments

Pfff, wat gaat de tijd snel… Maar goed ook, want ik ben na dit schooljaar zo enorm toe aan vakantie. Kruipend naar de finish, hoor. Althans, zo voelt het. Anyway, eind juli heb ik lekker vakantie, dus we moeten nog heel eventjes door en dan hoop ik een aantal weken heerlijk te kunnen genieten van boeken. Laat ik echter eerst even terugblikken op juni: wat heb ik gelezen? Welke boeken voegde ik toe aan mijn verzameling? En wat wil ik gaan lezen in juli. Kijk je mee?

Gelezen in juni

Dit waren de boeken die ik graag wilde lezen in juni. Op een paar na is het helemaal gelukt. Er kwamen wat andere boeken tussendoor. Ik heb Rule of Wolves (ik wil misschien zelfs wel de Nederlandse lezen nu die uit is), De engelenmaker en de helft van The last ever after nog niet gelezen. De rest wel!

Dit heb ik gelezen:

Heksenfeesten en -rituelen – Thea
67 seconden (de graphic novel) – Jason Reynolds
De genezer van Zalindov – Lynette Noni
Unsinkable – Lotte van den Noort
Loveless – Alice Oseman
Sterrenvlucht – Brandon Sanderson
Liefde is voor losers – Wibke Brueggemann
Vergif – Jennifer Donnelly
Morgenrood – Stephenie Meyer
Max en de maximonsters – Maurice Sendak
Noem me Nathan – Catherine Castro
De ravenjongens – Maggie Stiefvater
Phobos 4 – Victor Dixen

Ik ben nog bezig in Spoiler Alert (een reread voor de blogtour) en The Last Ever After.

Het lezen ging deze maand best goed, al deed ik best lang (voor mijn doen) over een aantal boeken. Toch mag ik in z’n geheel absoluut niet klagen. Fijn!

Vet leuk ook: ik zit op 95 van de 100 boeken die ik in 2021 wilde lezen.

Nieuwe boeken in juni

Naast dat ik braaf elke maand minstens één boek probeer te lezen van de bibliotheek, heb ik deze maand weer aardig wat boeken toegevoegd aan mijn kast. Hierdoor is mijn TBR weer wat gestegen.

Kocht ik

Ik kocht deze maand drie boeken: This winter van Alice Oseman, Bridge of Souls van VE Schwab en Tilly and the lose fairt tales van Anna James.

Kreeg ik

Ik kreeg deze maand een aantal mooie boeken binnen, waaronder een pakket met drie boeken van Blossom Books. Onlangs vroegen ze op Instagram namelijk of iemand een leuke overkoepelende naam wist voor al hun non-fictie boeken over mentale zaken. Onmiddellijk kreeg ik een idee: hoofdzaken. Ik stuurde het in en ze kozen voor de naam! Als bedankje kreeg ik Druks, Ik ben autastisch en maar je ziet er helemaal niet autistisch uit toegestuurd. Afgezien van Ik ben autastisch had ik de boeken al gelezen, maar nog niet in mijn kast staan. Ik ben er dus heel blij mee!

Verder kreeg ik: Toen rups een vlinder werd, alles behalve perfect, nachtmissies, brown girl dreaming, spoiler alert (in manuscript vorm), en Max en de maximonsters thuisgestuurd. Dankjulliewel!

Juli TBR

Deze ambiteuze stapel bevat boeken die ik hoop te lezen komende maand. De boeken die ik extra wil meenemen van mijn werk voor in de vakantie staan er nog niet bij, maar wel degene die ik al bijna een maand thuis heb maar nog niet aan toe ben gekomen (oeps).

Het is een mix tussen dik en dun, Nederlands en Engels, eigen exemplaren en recensie-exemplaren en ook nog eens verschillende genres. Genoeg te kiezen, dus! In The last ever after ben ik trouwens al bezig en over de helft.

Het is overigens helemaal oké als het niet niet helemaal lukt. Als ik een ander boek opeens liever op wil pakken, dan doe ik het natuurlijk.

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Wrap up juni 2021

  1. Echt leuk dat je dat boekenpakket van Blossom Books kreeg! Mooie leesmaand had je. Ik snap trouwens wel dat je toe bent aan vakantie. Hopelijk vliegen de komende weken ook voorbij.

  2. Priscilla

    Wat een mooie leesstapel voor juli. Ik ben heel benieuwd hoe ver je gaat komen. Hopelijk is het snel vakantie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.