Wintermagie – diverse auteurs

Geplaatst op 27 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wintermagie – diverse auteursWintermagie door Jen Minkman, Cathinca Van Sprundel, Emmy van Ruijven, Lysander Mazee, Marijke F. Jansen, Suzanne Peters, Isolde Boers, Maresa Jacobse (Goodreads Author), Fenneke Zwaaneveld (Goodreads Author), Cassandra Sterling, Vivian van Leeuwen, Annette van Geloof
Ook door deze auteur: Schaduw van de Tijd, De vrouwe van Myrdin, Brave new love, Er was eens
Uitgever: Dutch Venture Publishing | November 2022
Genres: Verhalenbundel, Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789493265301
Uitgave: Paperback
Goodreads

On the first, second, third (etcetera) day of Christmas, my true love gave to me…

Twaalf Nederlandse auteurs zijn “allen tezamen gekomen” om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magisch bos, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie?

Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

Morgen ligt hij écht in de winkel: de kerstbundel Wintermagie. Ik heb een van de 12 verhalen mogen schrijven, waar ik me enorm vereerd door voel. Ik had nooit verwacht dat ik het schrijven van een kort verhaal zó leuk zou vinden.

Het is een mega diverse bundel geworden van gevestigde en debuterende auteurs. Een fijne bundel waarin wordt afgewisseld tussen historisch en modern, tussen fantasy en feelgood. Een bundel vol diversiteit en verschillende vertelstemmen. Vol own-voices. Vol hoop, licht en sneeuw.

Voor mijn verhaal, De wilde jacht, liet ik me inspireren door midwinterfeesten, de legende van De Wilde Jacht en een prachtige Ierland. Aiolfe is net met haar moeders naar een dorpje op het Ierse platteland verhuisd. Haar ouders hebben het plan om een oud en vervallen kasteel om te bouwen tot B&B en zijn daar druk mee bezig. Tijdens midwinter laat Aiolfe zich naar de midwinterfeesten lokken, waar ze kennismaakt met een vreemdeling met mosgroene ogen.

Ik heb ondertussen alle verhalen gelezen en er enorm van genoten. Ze zijn zo verschillend van elkaar! Het ene verhaal is echt afgerond, de ander haast een introductie voor iets groters. Er zit echt voor ieder wat wils in.

Dus… Kopen die handel!

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.