Windwitch (The Witchlands #2) – Susan Dennard

Geplaatst op 6 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Windwitch (The Witchlands #2) – Susan DennardWindwitch door Susan Dennard
Ook door deze auteur: Truthwitch
Serie: The Witchlands #2
Andere boeken in deze serie: Truthwitch
Uitgever: Tor | Januari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 379
ISBN: 9781447282310
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Sometimes our enemies are also our only allies…

After an explosion destroys his ship, the world believes Prince Merik, Windwitch, is dead. Scarred yet alive, Merik is determined to prove his sister’s treachery. Upon reaching the royal capital, crowded with refugees, he haunts the streets, fighting for the weak—which leads to whispers of a disfigured demigod, the Fury, who brings justice to the oppressed.

When the Bloodwitch Aeduan discovers a bounty on Iseult, he makes sure to be the first to find her—yet in a surprise twist, Iseult offers him a deal. She will return money stolen from him, if he locates Safi. Now they must work together to cross the Witchlands, while constantly wondering, who will betray whom first?

After a surprise attack and shipwreck, Safi and the Empress of Marstok barely escape with their lives. Alone in a land of pirates, every moment balances on a knife’s edge—especially when the pirates’ next move could unleash war upon the Witchlands.

Na het lezen van Truthwitch was ik benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan, maar er knaagde ook iets aan me: aan de ene kant wilde ik graag verder, maar aan de andere kant boeide het me ook niet enorm of ik verder ging met de serie. Ik was dan ook een beetje bang dat ik niet van Windwitch zou gaan genieten.

Nadat zijn schip geexplodeerd is, denkt iedereen dat prins Merik, Windwitch, dood is. Hij leeft echter nog en Merik is vastbesloten het verraad van zijn zus aan de wereld te bewijzen. Hij spookt door de straten en strijdt daar voor iedereen die dat zelf niet kan, wat de wereld doet fluisteren over een getekende halfgod, de Fury, die gerechtigheid brengt.

Als Bloodwitch Aeduan ontdekt dat er geld op Iseult hoofd staat is hij vastbesloten haar als eerste te vinden. Iseult biedt hem echter een deal aan: ze geeft hem zijn geld terug als hij Safi weet te vinden. Nu moeten ze gedwongen samenwerken, terwijl ze elkaar niet kunnen vertrouwen.

Safi en de keizerin van Marstok weten ternauwernood een aanval op hun schip te overleven en stranden in een land voor piraten. Met een mogelijk naderende oorlog is voorzichtigheid van levensbelang.

Tja, ik weet niet zo goed wat ik over Windwitch moet schrijven; ik heb de recensie heel erg voor me uit zitten schuiven en toen was ik hem ook nog eens vergeten in mijn blogplanning te verwerken. Ik las het boek dus al een tijdje terug en eerlijk? Veel is al weggezakt. Het boeide me gewoon niet zoveel, ook al was het verhaal best aardig. En wat gebeuren er met verhalen waar je niet bij betrokken bent? Die zakken weg… En hard ook!

Wat is lastig vond waren de verschillende POVs, De personages wisselde elkaar steeds af en ik kreeg voor mijn gevoel niet genoeg tijd en mogelijkheid om echt in een situatie te duiken, alvorens ik er weer werd uitgetrokken. Soms kan ik dit goed hebben, maar nu vond ik het echt storend.

Windwitch bevat zo veel plotlijnen dat het me duizelde en dat het me niet duidelijk werd wat de rode draad was. Sommige verhaallijnen komen wel bij elkaar, maar het bleef voor mij te losstaand. Ik wil op ten duur gewoon een beetje weten in welke richting een verhaal gaat en niet het gevoel krijgen dat alles nog verder van elkaar gaat liggen.

Er ontstond een enorm getouwtrek om aandacht en eigenlijk is geen enkel personage daar in geslaagd. Ik raakte overprikkeld door al die personages en daarom ben ik er nu ook zo blanco over.

Niet dat de personages stom waren, maar er waren teveel plotlijnen. Ik denk dat Susan Dennard er beter in had gedaan om in elk boek het complete verhaal van een personage te vertellen. Ik heb gemerkt dat ik een serie wel vaker minder tof begin te vinden als er teveel point of views ontstaan.

Merik vond ik zelf wel een interessant personage, maar omdat alles om aandacht vocht, is hij voor mij niet voldoende tot z’n recht gekomen. Ook genoot ik wel van de wrijving tussen Aeduan en Iseult, maar wederom; het wordt teveel ondergesneeuwd. Less was in dit geval more geweest, want op deze manier komt het het verhaal, de setting en de personages niet ten goede.

Windwitch was voor mij te chaotisch, met al die personages en het wisselende perspectief.

Ik moet helaas concluderen dat dit boek mij niet enorm is bevallen. Ik denk dan ook niet dat ik verder zal gaan met de serie, omdat ik nog zo veel boeken heb liggen waar ik wel echt om sta te springen.

Windwitch was voor mij te chaotisch, met al die personages en het wisselende perspectief. Dit kwam het tempo, de setting en alle toffe dingen die er wel met de personages gebeurde, niet ten goede.

Bestel Windwitch hier
two-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.