Vlam (Skin Books #2) – Alice Broadway

Geplaatst op 14 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Vlam (Skin Books #2) – Alice BroadwayVlam door Alice Broadway
Ook door deze auteur: Inkt
Serie: The Skin Books #2
Andere boeken in deze serie: Inkt
Uitgever: Young & Awesome | Februari 2019
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9789025875213
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Leora vlucht naar de bossen, waar de blanco's leven. Haar hele leven heeft ze niets dan slechts over hen gehoord. Nu waagt ze zich in hun midden, met maar één opdracht: hun vertrouwen winnen. Hoe kan dat als ze zelf niet weet of ze hén kan vertrouwen, deze mensen zonder tatoeages die hun geheimen blootgeven? Ondertussen vragen de blanco's maar één ding van haar: geen geheimen, geen leugens, slechts de waarheid. En dat is nu juist het enige wat ze hun niet kan geven...

Het was al een behoorlijke tijd geleden dat ik Inkt van Alice Broadway las. Nu is eindelijk het vervolg, Vlam, verschenen en dat zag er weer prachtig uit. Ik was zelf ook erg benieuwd hoe het verder zou gaan, dus ik besloot niet te lang te wachten om het boek ook daadwerkelijk te lezen. Deze bijzondere wereld waarin de inkt op de huid van mensen hele verhalen vertelt, smeekte namelijk om me weer mee te sleuren.

Leora is in gevaar en ziet geen andere mogelijkheid dan te vluchten. Naar de bossen, waar de blanco’s leven. Leora heeft haar hele leven al de meest verschrikkelijke dingen over dit volk gehoord, maar haar moeder komt hier vandaan dus ze moet meer weten. Ze moet hun vertrouwen winnen. Maar ken ze hen wel vertrouwen? Als zij hun geheimen niet blootgeven, kan zij dit dan wel? Wat zal Leora’s rol in de revolutie zijn?

De kaft van Vlam is wederom prachtig: er wordt zo veel vertelt in deze ogenschijnlijk simpele illustraties. Ik hou er van om ze uit te pluizen en om hints naast het verhaal te vinden. Het past erg goed bij het boek!

Ik moest er trouwens wel weer even inkomen: het was immers al een tijdje geleden dat het eerste boek op de Nederlandse markt verscheen. Toch zat ik er daarna vrij snel in en werd ik enorm meegesleept. Het is een sfeervol verhaal en geen herhaling van het eerste boek geworden. Daarnaast wordt het verhaal afgewisseld met extra verhalen tussendoor. Dit zijn verhalen uit deze wereld die de bewoners moraal heeft geleerd, zoals de sprookjes bij ons. Deze toevoeging vond ik erg geslaagd. Ze kwamen heel goed over en pasten goed bij het geheel. Ik vond dat ze de wereld van Vlam echt een ziel meegaven.

Ondanks dat ik heel erg blij ben met het vlot lezende en beeldende Vlam, vind ik niet dat dit boek enorm vernieuwend is. Het is een soort dystopian die ik al eerder heb langs zien komen. Super vermakelijk, maar geen boek wat in mijn favorieten zal belanden. Daarvoor is het niet uniek genoeg: het is namelijk een typisch vervolg en tweede boek, waarin wij opeens kennis maken met een ander perspectief en wereldbeeld. In dit geval de blanco’s. Ik ben echter wel benieuwd hoe dit alles gaat samenkomen en wie de strijd uiteindelijk zal winnen. En vooral: hoe.

De plot van Vlam is heel erg degelijk, maar dat is in dit geval ook meteen de valkuil van het boek: het is voorspelbaar en durft geen gewaagde keuzes te maken. Dat vind ik wel jammer: iets meer pit had dit boek echt naar een next level kunnen tillen.

Vlam is niet alleen mooi van buiten: de binnenkant voldeed ook aan mijn wensen.

Al met al vind ik Vlam een interessant boek. Het leest lekker weg en ik ben wel geprikkeld om verder te willen lezen. Het tweede deel in een trilogie is vaak een lastig boek en ik moet zeggen dat ik het best goed vond! Toch had er van mij wel een duidelijkere climax in mogen zitten en meer afronding.

I

three-half-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.