Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Geplaatst op 23 februari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Unravel the Dusk – Elizabeth LimUnravel the Dusk door Elizabeth Lim
Ook door deze auteur: Spin the dawn
Serie: The Blood of Stars #2
Andere boeken in deze serie: Spin the dawn
Uitgever: Knopf Books for Young Readers | Juli 2020
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 355
ISBN: 9780525647027
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Maia Tamarin’s journey to sew the dresses of the sun, the moon and the stars has taken a grievous toll. She returns to a kingdom on the brink of war. The boy she loves is gone, and she is forced to don the dress of the sun and assume the place of the emperor’s bride-to-be to keep the peace.

But the war raging around Maia is nothing compared to the battle within. Ever since she was touched by the demon Bandur, she has been changing . . . glancing in the mirror to see her own eyes glowing red, losing control of her magic, her body, her mind. It’s only a matter of time before Maia loses herself completely, but she will stop at nothing to find Edan, protect her family, and bring lasting peace to her country.

YA fantasy readers will love the sizzling forbidden romance, mystery, and intrigue of Unravel the Dusk.

Toen ik Spin the Dawn las, werd ik compleet weggeblazen: ik vond het zo’n fantastisch boek dat ik er geen genoeg van kon krijgen. Daardoor was ik misschien ook wel een beetje huiverig voor Unravel the Dusk. Waren mijn verwachtingen niet te hoog? Kon dit vervolg net zo fantastisch zijn? Toch moest ik er een keer aan geloven, omdat ik toch wel heeeeeeeel graag wilde weten hoe het verhaal af zou lopen.

Maia Tamarin heeft als jongen verkleed meegedaan aan een bloedstollende ontwerpwedstrijd voor de keizer. Ze bleek talent te hebben. Heel veel talent. En dat talent had een prijs. Ze maakte de jurken van de godin en sindsdien is alles veranderd. Er staat een oorlog voor de deur. Niet alleen buiten, maar ik binnenin Maia woedt er strijd: sinds ze is aangeraakt door de demon Bandur is ze veranderd. Ze verliest de controle over haar magie, lichaam en geest. Kan ze haar controle terugvinden en haar familie en geliefden beschermen?

In mijn beleving was Unravel the Dusk meer fantasy dan het eerste deel. We krijgen meer te maken met magie en demonen. Maia worstelt enorm met de innerlijke strijd met de demon. Stukje bij beetje wordt ze overgenomen. Waar boek één een sprookjesachtige Project catwalk was, is dit boek totáál anders. Veel meer fantasy met high stakes.

Wat ik een fantastisch detail vond is de referenties naar Six Crimson Cranes, het nieuwste boek van Elizabeth Nim. Hierdoor schept ze één groot universum van hertellingen, waarbij alle verhalen los van elkaar staan en toch verbonden zijn.

Terug naar Unravel the Dusk. Ik vond het een tof en mooi boek, maar het wist me op een of andere manier niet zo te grijpen als het eerste boek. Te hoge verwachtingen, toch een andere sfeer… ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen.

Ik vind het dan ook enorm lastig om onder woorden te brengen wat ik vond van het boek, omdat ik het zelf ook niet weet. Ik vond Maia’s interne worsteling supersterk, maar andere elementen in het boek boeide me minder. Dat wat ik zo tof vond aan boek één was er niet en dat miste ik. Wat dat betreft had ik misschien liever een standalone gehad? Ahhh zo lastig!

Unravel the Dusk is een tof boek, eerlijk waar, maar afgezien de personages had ik het idee dat ik opeens een compleet ander boek aan het lezen was. Er zit veel actie in, de stakes zijn hoog, maar ik voelde me minder verbonden met het verhaal dan bij het eerste deel.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.