Tussen twee vuren (De Grens #2) – Ilona Andrews

Geplaatst op 9 juni 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tussen twee vuren (De Grens #2) – Ilona AndrewsTussen twee vuren door Ilona Andrews
Ook door deze auteur: Op de grens
Serie: De Grens #2
Uitgever: De Fontein | Oktober 2016
Genres: Fantasy, Urban Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 454
ISBN: 9789026141089
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De familie van Cerise Mar is een van de oudste in de Grens. De familie is op zijn best een zooitje ongeregeld te noemen, maar de familienaam wordt alom gerespecteerd en gevreesd omdat elke Mar zijn leven en zijn magie in de waagschaal gooit als iemand de clan bedreigt.

Als Cerises ouders van de aardbodem verdwijnen, lijkt een rivaliserende familie Grenzers de logische dader. Maar al snel blijkt er meer aan de hand, en raakt Cerises familie verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspelletje tussen twee grootmachten uit het magische Zonderling...

'Tussen twee vuren' speelt zich net als het eerste deel in de serie, 'Op de grens', af in de dunne reep wereld tussen onze wereld zonder magie en zijn magische tegenhanger, het Zonderling. De mensen die er wonen reizen naar beide werelden - maar behoren tot geen van beide...

Ik was helemaal weg van het eerste boek uit deze serie, Op de grens, want urban fantasy is helemaal mijn ding en elk boek wat De Fontein uitgaf onder het Urban label, beviel me wel. Maar dit boek, Tussen twee vuren, zag ik eigenlijk nooit echt in de winkel liggen, dus hij verdween een beetje op de achtergrond. Tot ik zag dat de bieb hem ook had, en ik hem daar besloot mee te nemen. Het erge? Mijn quote staat nog achterop ook. Ik had dit boek zooo veel eerder moeten lezen!

De Grens is een bijzondere plek; een dunne reep tussen de gewone wereld (zonder magie) en de magische tegenhanger daarvan: het Zonderling. Iedereen die in de Grens woont, kan tussen beiden reizen, maar hoort nergens thuis. Cerisa Mar is een van de bewoners in de Grens en is lid van een oude familie die gerespecteerd en gevreesd wordt vanwege hun magie. Als haar ouders van de aardbodem verdwijnen, lijkt het logisch dat een rivaliserende familie de dader is, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Cerise raakt verwikkeld in een gevaarlijk spel tussen twee grootmachten uit Zonderling.

Tussen twee vuren was eigenlijk precies wat ik ondertussen van Ilona Andrews kan verwachten; spannend, met een superstoer vrouwelijk personage en chemie waar je u tegen zegt. Ik vind het zo knap hoe dit schrijversduo er in weet te slagen om zo veel personages dusdanig uit te werken dat ze allemaal nut hebben, interessant zijn en tot leven komen. Vooral de vrouwelijke hoofdpersoon, Cerise, is weer helemaal zoals je ze vaker tegen wil komen; stoer, krachtig, heeft een zwaard en heeft absoluut geen man nodig om te functioneren. Natuurlijk komt er de nodige chemie aan te pas en bloeit er romantiek op, maar nooit zal Cerise veranderen in een hulpeloos lammetje. Maar goed ook, want daar hou ik echt niet van. De dames in dit boek zijn minstens zo sterk als de mannen en dit zorgt voor een heel fijne dynamiek tussen de personages.

De romantiek is niet zoetsappig, maar staat wel als een huis. Het voelt als een logische toevoeging aan het verhaal en de personages gaan – omdat dit dus geen YA meer is – verder dan een kusje. Toch verandert dit het boek niet in een erotisch verhaal. Absoluut niet. Als ik het bijvoorbeeld vergelijk met de Middernacht serie of de boeken van Jeanine Frost, dan is het heel erg tam. Alle seks die er in zit, heeft een functie. Het verhaal deed me ook enigszins denken aan een hertelling van Roodkapje, maar dan in Louisiana, omdat de mannelijke hoofdpersoon, William, een shapeshifter is die verandert in een wolf. En wat vond ik hem tof. Ilona Andrews is ook goed in staat om mannen neer te zetten.

Sowieso is dit boek ook weer ontzettend fijn geschreven. Ondanks dat het boek zo rond de 450 pagina’s heeft, leest het echt als een trein en vloog ik door het boek heen. Ik wilde meer, meer meer! Het is zo eeuwig zonde dat deze serie niet verder uitgegeven gaat worden; Urban was echt helemaal mijn uitgeverij! Gelukkig zijn zowel boek een als twee best los te lezen. De hoofdpersonages uit deel een komen zeker langs in Tussen twee vuren, maar je hebt te maken met nieuwe hoofdpersonages en een nieuwe verhaallijn. Een beetje als eerder genoemde Middernacht serie, waarbij je ook alles los zou kunnen lezen. Ergens bevalt deze manier van series schrijven me wel; zo kan je een bepaalde wereld namelijk op een heel interessante manier verkennen. Jullie weten natuurlijk hoe graag ik mezelf onderdompel in bijzondere werelden!

Ik waande me tijdens het lezen van Tussen twee vuren echt even in de moerassen, terwijl er een familievete aan de gang was. Heerlijk!

Tussen twee vuren las heel lekker weg en was lekker spannend. Wat ik wel wat minder vond, was het einde. Deze voelde wat gehaast aan en voor mij had de eindstrijd wel wat bombastischer mogen zijn. Maar toch mag ik niet klagen; op deze manier vind ik paranormal romance namelijk echt heel erg leuk. De wereld, de personages… Ilona Andrews heeft het hem weer geflikt!

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.