Tussen de Beesten en Wilde Rozen – Ashley Poston

Geplaatst op 22 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tussen de Beesten en Wilde Rozen – Ashley PostonTussen de beesten en wilde rozen door Ashley Poston
Ook door deze auteur: Geekerella
Uitgever: Van Goor | Oktober 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789000375271
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Een betoverende fantasy om jezelf keer op keer opnieuw in te verliezen

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

De combinatie van de kaft en de auteur waren voor mij al voldoende om Tussen de beesten en wilde rozen te willen lezen. Ik ben dol op dit soort fantasy: niet al te moeilijk maar wel een lekker meeslepend verhaal. Ik had er de volste vertrouwen in dat Ashely Poston me mee zou slepen naar een bijzondere wereld.

In het koninkrijk Aloriya is al jaren vrede. Allemaal dankzij de eerste koning, die een deal sloot met de Vrouwe van het Woud. Zolang niemand het vervloekte bos in gaat, zal dat zo blijven. Cerys kent de gevaren van het bos: ze wist maar net te ontspannen. Haar vrienden en moeder hadden minder geluk. Cerys draait nu wat van de vloek in zich en heeft ze net als de koninklijke familie magie.

Als de nieuwe koningin wordt gekroond, valt het woud aan. Cerys moet vluchten. Samen met de vos die haar constant volgt gaat ze op pad om de legendarische Vrouwe te vinden.

Wat een heerlijk boek vond ik Tussen de beesten en wilde rozen! Het was een ongecompliceerde fantasy waar ik veel van genoot. De plot werd niet onnodig moeilijk gemaakt, zat logisch in elkaar en las vlot weg.

Ashley Poston heeft een prettige schrijfstijl. Hierdoor werd ik meteen het verhaal in gezogen. Een verhaal dat qua plotlijnen misschien niet het meest originele verhaal is, maar wel erg goed werkt. Dat ik veel al van mijlen ver zag aankomen, neem ik echt voor lief omdat ik toch enorm van het verhaal genoot. De magie van het bos, het geheime verleden, de relaties tussen de personages: genieten. Het waren echt een aantal fijne leesuren.

Ik zie alles graag voor me tijdens het lezen en in Tussen de beesten en wilde rozen boek kwam ik dus zeker aan mijn trekken. Het bos voelde dreigend, magisch en gevaarlijk. Ik zag het helemaal voor me, inclusief alles was Cerys meemaakte.

Tussen de beesten en wilde rozen was een fijn sprookjesachtig avontuur over moed, magie en een magische vloek. Ik hield enorm van de wereld die Poston heeft geschapen en genoot ook van de inwoners. Ja, het was op bepaalde vlakken wat voorspelbaar, maar toch vond ik het elke euro waard om dit boek te kopen!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.