Tunnel van botten – V.E. Schwab

Geplaatst op 6 maart 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tunnel van botten – V.E. SchwabTunnel vol botten door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Cassidy Blake #2
Andere boeken in deze serie: City of Ghosts
Uitgever: Boekerij | Februari 2024
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 283
ISBN: 9789022599709
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
five-stars

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…

Woehoeeee de vertaling van Tunnel van botten is verschenen en dus was het tijd voor een reread van deze fantastische serie. Tijd om te griezelen bij een nieuw middlegrade spookverhaal.

Wat ik zo tof vind aan deze serie is dat hoofdpersoon Cassidy met haar ouders in elk deel een andere stad bezoekt en daar te maken krijgt met geesten en locaties waar het zou spoken. Het tofst vind ik dat ik in alle drie de steden ben geweest en dus heel gemakkelijk de locaties voor de geest (haha) kan halen.

In Tunnel van botten bezoekt Cassidy Parijs, een stad waar ik als student een week heb rondgebanjerd en veel van de locaties uit het boek ook daadwerkelijk heb bezocht. Alleen de catacomben hebben we destijds moeten overslaan omdat de ventilatie kapot was. Als er iets nog op mijn lijstje staat van deze stad, is dit het wel!

Voor mij was het herlezen van dit boek een groot feestje en ik wil dan ook van de daken schreeuwen hoe leuk ik deze serie vind. Ik vind het tof dat je al die plekjes bezoekt, maar ik vind het ook tof dat je meer leest over wat er met Cassidiy en met Jacob is gebeurd. Dit geeft het boek net wat meer gelaagdheid.

Desalniettemin blijft het wel echt een jeugdboek, dus het zal niet eng worden of heel diepgaand worden. Persoonlijk vind ik dat geen enkel probleem.

Kijk, deel 1 zal altijd bovenaan staan vanwege de Schotse locatie, maar dit boek is qua verhaal en plot misschien nog wel beter.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.