Tilly and the Lost Fairytales (Pages & co #2) – Anna James

Geplaatst op 10 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tilly and the Lost Fairytales (Pages & co #2) – Anna JamesTilly and the lost fairytales door Anna James
Ook door deze auteur: Tilly and the bookwanderers
Uitgever: Harper Collins | September 2019
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9780008229900
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

A magical adventure to delight the imagination. The curl-up-on-the-sofa snuggle of a series from a uniquely talented author.

Tilly Pages is a bookwanderer; she can travel inside books, and even talk to the characters she meets there. But Tilly’s powers are put to the test when fairytales start leaking book magic and causing havoc . . .

On a wintery visit to Paris, Tilly and her best friend Oskar bravely bookwander into the land of fairytales to find that characters are getting lost, stories are all mixed-up, and mysterious plot holes are opening without warning. Can Tilly work out who, or what, is behind the chaos so everyone gets their happily-ever-after?

Ik had Tilly and the Bookwanderers nog niet uit of ik bestelde het tweede deel al. Ik werd verliefd op de fantastisch wereld die Anna James heeft geschapen: een wereld waarin je in een boek kan stappen. Dit is natuurlijk de droom van iedereen leesfanaat. Ik wilde zo snel weer terug naar de wereld van Tilly en haar vrienden: terug in het grote avontuur.

Tilly gaat met haar beste vriend Oskar mee naar Parijs. Daar stappen ze in de wonderlijke wereld van sprookjes. Er is echter iets gigantisch mis: personages missen, sprookjes raken in elkaar verweven en de ene na de andere plothole slokt een verhaal op. Dat moeten ze oplossen! Wie zit hier nu weer achter?

Ik ben dol op sprookjes. Daarom vond ik het extra leuk dat Tilly in dit deel in allerlei superbekende verhalen springt. Ze maken zelfs onderscheid tussen de verschillende versies en waar ze vandaan komen. Ik smulde ervan.

Net als het vorige deel is ook Tilly and the lost fairytales heerlijk fantasierijk. Ik genoot van iedere pagina, van iedere illustratie en van elk personage. Het kwam echt tot leven en ik genoot er oprecht van. Ik vloog er ook doorheen: dit is een serie die ik zeker wil voorlezen aan Lily later.

Dat het boek zich deels in Parijs afspeelt, doet er niet veel toe. We zien namelijk niet heel veel van de stad zelf. Dit vond ik echter niet storend: het gaf een andere achtergrond en gaf net even een ander smaakje. Daarnaast kregen we een wat politiekere twist: Tilly leert dat niet iedereen achter de regels staat. Ik ben benieuwd hoeveel invloed dit op Tilly gaat hebben. In dit deel merk je al dat Tilly zich een beetje begint af te zetten, wat ik goed bij haar leeftijd vind passen. Is het verstandig? Nee. Maar het past wel.

Al met al heb ik enorm genoten van Tilly and the lost fairytales. Het was vermakelijk en alsof ik zelf in een boek stapte. En dat laatste vind ik echt heerlijk!

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.