Tilly and the Bookwanderers (Pages & Co. #1) – Anna James

Geplaatst op 1 juni 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Tilly and the Bookwanderers (Pages & Co. #1) – Anna JamesTilly and the bookwanderers door Anna James
Ook door deze auteur: Tilly and the lost fairytales
Serie: Pages & co. #1
Andere boeken in deze serie: Tilly and the lost fairytales
Uitgever: Harper Collins | September 2018
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9780008229870
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

A magical adventure to delight the imagination. A curl-up-on-the-sofa debut from a uniquely talented author.

Eleven year-old Tilly has lived above her grandparents' bookshop ever since her mother disappeared shortly after she was born. Like the rest of her family, Tilly loves nothing more than to escape into the pages of her favourite stories.

One day Tilly realises that classic children's characters are appearing in the shop through the magic of `book wandering' - crossing over from the page into real life.

With the help of Anne of Green Gables and Alice in Wonderland. Tilly is determined to solve the mystery of what happened to her mother all those years ago, so she bravely steps into the unknown, unsure of what adventure lies ahead and what dangers she may face.

Naast Young Adult ben ik verzot op Middle Grade boeken. Ze zijn heerlijk fantasierijk en spelen vaak in op de verbeeldingskracht van kinderen. Er zijn tegenwoordig zo veel toffe MG boeken op de markt dat ik het bijna jammer vind dat ik zelf geen 12 meer ben, want dan was ik misschien eerder een nog grotere lezer geworden. Onlangs las ik – nadat het boek veel te lang ongelezen op de plank had gestaan – Tilly and the bookwanderers uit. Al na drie pagina’s wist ik het: ik was verliefd.

Tilly woont sinds de verdwijning van haar moeder boven de boekhandel van haar grootouders. Ze is een echt lezer en doet niets liever dan wegdromen in bijzondere verhalen. Op een dag verschijnen er allemaal boekpersonages in de boekhandel en vertellen haar grootouders dat zij – net als hen – het vermogen heeft om in boeken te wandelen. Heel tof natuurlijk, maar het zet Tilly ook aan het denken. Met behulp van twee personages uit 2 bekende kinderboeken besluit Tilly op onderzoek uit te gaan: waar is haar moeder echt?

Het concept van in boeken kunnen springen was mij niet nieuw. Ik las bijvoorbeeld een aantal jaar geleden The Bookjumper. Toch vond ik Tilly and the bookwanderers vele malen leuker. Echt. Dag en nacht verschil. Waarschijnlijk komt dit omdat de focus niet op romantiek ligt, maar op het avontuur en de magie van deze fantastische superkracht. En daar hou ik van. Dat maakt middle grade voor mij juist zo leuk, dat de focus elders ligt.

Het verhaal van Tilly ontroerde me. Een jong meisje dat blijft hunkeren naar haar moeder en gaandeweg allemaal bijzondere situaties tegenkomt. Ik vond haar vriend ook leuk, evenals de boekpersonages. De personages bleven in hun rol, zonder dat het fanfic werd. Het paste gewoon goed. De grootouders vond ik ook heel erg leuk. Eigenlijk vond ik alle personages interessant, want ze hadden allemaal een rol en een functie. Soms wist het me zelfs te verrassen en dat is sowieso een plus.

Ik vond het ook heel tof hoe je steeds meer leert over het bookwander genoodschap en hoe het werkt. Ik kijk nu al uit naar deel twee, want ik wil meer weten! En stiekem wil ik ook deze superkracht hebben hoor. Hoe vet is het om bijvoorbeeld in HP te kunnen duiken? Maar, zoals een van de personages daadwerkelijk antwoord geeft op die wens: wat als je op het verkeerde moment binnen komt wandelen en oog in oog komt met Voldemort. Yeah, let’s not.

Tilly and the bookwanderers is zo’n heerlijk fantasierijk verhaal. Het boek is qua vormgeving ook heel speels opgemaakt (daar heb ik ook een zwak voor) en boeken over boeken doen het altijd goed bij mij. Ik ben er echt verliefd op geworden en wil heel graag meer lezen. Echt, ik snap niet waarom ik zo lang heb gewacht tot ik dit boek heb opgepakt! Er is trouwens ook een Nederlandse vertaling beschikbaar!

Enorme aanrader voor fans van Nevermoor en Harry Potter.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Tilly and the Bookwanderers (Pages & Co. #1) – Anna James

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.