The Winner’s Kiss (The Winner’s Trilogy #3) – Marie Rutkoski

Geplaatst op 17 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Winner’s Kiss (The Winner’s Trilogy #3) – Marie RutkoskiThe Winner's Kiss door Marie Rutkoski
Ook door deze auteur: The Winner's Curse
Serie: The Winner's Trilogy #3
Andere boeken in deze serie: The Winner's Curse
Uitgever: Bloomsbury | Maart 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 484
ISBN: 9781408858745
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

War has begun. Arin is in the thick of it with untrustworthy new allies and the empire as his enemy. Though he has convinced himself that he no longer loves Kestrel, Arin hasn’t forgotten her, or how she became exactly the kind of person he has always despised. She cared more for the empire than she did for the lives of innocent people—and certainly more than she did for him.

At least, that’s what he thinks.

In the frozen north, Kestrel is a prisoner in a brutal work camp. As she searches desperately for a way to escape, she wishes Arin could know what she sacrificed for him. She wishes she could make the empire pay for what they’ve done to her.

But no one gets what they want just by wishing.

As the war intensifies, both Kestrel and Arin discover that the world is changing. The East is pitted against the West, and they are caught in between. With so much to lose, can anybody really win?

Marie Rutkoski wist mij al met The Winner’s Curse al te overtuigen van haar kunnen. Na The Winner’s Crime was ik helemaal overtuigd; ze schrijft fantastisch. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar het slot van de trilogie: The Winner’s Kiss. Ik kocht het boek in Engeland en heb er absoluut geen spijt van. En kijk dan die omslag! Dat is toch gewoon heerlijk?

kiss3

De twee gedoemde geliefden proberen zichzelf te overtuigen dat ze elkaar niet nodig hebben. Arin speelt zijn deel in de oorlog uit en Kestrel is gevangen genomen in een werkkamp. De oorlog eist z’n tol en beiden realiseren dat ze alles te verliezen hebben. Misschien moeten ze de handen wel ineen slaan om de veranderingen te realiseren die ze voor ogen hebben.

Ondanks dat ik The Winner’s Kiss een heel erg tof boek vond, was het boek niet zo spectaculair als ik gehoopt had. Het voelde af en toe heel erg vlak aan, alsof ik niet helemaal in de huid van de personages wist te kruipen. Dat vond ik erg jammer, want ik had echt op vuurwerk gehoopt. Het had wat mij betreft toch wel wat spectaculairder gemogen.

kiss2

Het spectaculaire kwam op het einde gelukkig wel beter tot z’n recht. En daar realiseerde ik me ook meteen hoe goed het hele verhaal in elkaar zit. Daarnaast wordt het ook nog eens erg prettig afgerond. Ik hou van verhalen die op het einde ook echt afgerond worden. Daarnaast ben ik van mening dat de achtergronden van zowel Arin als Kestrel erg goed uitgewerkt. De relatie die zij met elkaar en anderen hebben, bestaat niet uit lege woorden. Kestrel vind ik sowieso een fijn personage, omdat zij haar intelligentie inzet en zowel jurk als wapenuitrusting vol stijl draagt.

Deze serie bevat zo veel fijne elementen, waardoor ik het echt een aanrader voor iedereen vind. Wel had ik de boeken dichter op elkaar willen lezen; ik had de indruk bepaalde essentiële details te zijn vergeten. Maar gelukkig kan ik deze serie mijn hele leven nog herlezen; ik weet zeker dat ik dan weer allerlei nieuwe details ontdek.

Ondanks dat ik meer vuurwerk verwachtte, maakte het einde van The Winner’s Kiss alles meer dan goed.

The Winner’s Kiss is een mooie afsluiter van een hele goede trilogie. Het boek zit ontzettend goed in elkaar en de verhoudingen tussen de personages zijn ontzettend goed uitgewerkt.

kiss4

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.