The Winner’s Curse (The Winner’s Trilogy #1) – Marie Rutkoski

Geplaatst op 27 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Winner’s Curse (The Winner’s Trilogy #1) – Marie RutkoskiThe Winner's Curse door Marie Rutkoski
Ook door deze auteur: The Winner's Crime
Serie: The Winner's Trilogy #1
Andere boeken in deze serie: The Winner's Crime
Uitgever: Bloomsbury | juli 2014
Genres: Young Adult, Fantasy, Drama
Aantal pagina's: 359
ISBN: 9781408858202
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Winning what you want may cost you everything you love.

As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, seventeen-year-old Kestrel has two choices: she can join the military or get married. But Kestrel has other intentions. One day, she is startled to find a kindred spirit in a young slave up for auction.

Arin’s eyes seem to defy everything and everyone. Following her instinct, Kestrel buys him—with unexpected consequences. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin. But he, too, has a secret, and Kestrel quickly learns that the price she paid for a fellow human is much higher than she ever could have imagined.

Set in a richly imagined new world, The Winner’s Curse by Marie Rutkoski is a story of deadly games where everything is at stake, and the gamble is whether you will keep your head or lose your heart.

Laat ik beginnen met het feit dat ik echt totaaaaaaal iets anders verwacht bij The Winner’s Curse. Ik had de achterflap niet gelezen en volledig vertrouwd op het enthousiasme van anderen (ok, en het feit dat Marie naar YALC kwam) wat betreft de aanschaf van dit boek. Ik verwachtte een soort De selectie-achtig boek met misschien een fantasy-element, maar kreeg gewoon een kick-ass fantasy boek in een bijzondere wereld, waarin oorlog en politiek een grote rol spelen. En wat heb ik er van genoten!

Marie Rutkoski heeft een interessant land bedacht waar slavernij en oorlog aan de orde van de dag zijn en waarbij de sfeer historisch aandoet. Meteen weet je als lezer dat alles niet helemaal eerlijk is gegaan. Je volgt Kestrel, de dochter van een belangrijke generaal, die een slaaf koopt voor belachelijk veel geld. Vanaf dan begint het balletje te rollen.

Naast dat Kerstel op zich is naar zichzelf en daar ook een hele sterke ontwikkeling in maakt, is er veel meer aan de hand. Dit zit allemaal heel kundig in elkaar, waardoor je alleen maar meer wilt en emotioneel betrokken raakt met de personages. Ik zal eerlijk bekennen dat zowel Kerstel als Arin (de slaaf) mijn hart hebben gestolen en gebroken. Wat een heerlijke pure en sterke personages heeft Rutkoski neergezet!

The Winner’s Curse wist mij dus enorm te verrassen. Het was totaal niet wat ik verwacht had, maar juist daarom zo sterk. Ik had namelijk echt het gevoel dat ik een uniek verhaal aan het lezen was, wat veel meer lagen heeft dan je op eerste oog vermoed. Daarnaast is het ook nog eens erg vlot geschreven, waardoor je door het boek heen racet.

Ik vond het boek zo leuk dat ik in Londen meteen het tweede deel heb aangeschaft. Alleen al om de omslagen, dat zijn plaatjes! Ook al ben ik niet zo’n fan van modellen op de cover, weet de vormgeving van The Winner’s Curse een bepaalde interactie aan te gaan. Trap dus niet in vooroordelen door de cover; het is namelijk een heel stevig opgezet verhaal zonder dat het zoetsappig wordt.

The Winner’s Curse intrigeert me enorm. De spanningen tussen de personages en de wendingen die het verhaal neemt zijn verfrissend en goed onderbouwt. Ik ben fan!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “The Winner’s Curse (The Winner’s Trilogy #1) – Marie Rutkoski

  1. Het leek me al een enorm vet boek, maar nu ben ik super blij dat ik alle twee de delen heb gekocht op YALC. Na Invasion of the Tearling ga ik zeker aan The winners curse beginnen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.