The Winner’s Crime (The Winner’s Trilogy #2) – Marie Rutkoski

Geplaatst op 13 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Winner’s Crime (The Winner’s Trilogy #2) – Marie RutkoskiThe Winner's Crime door Marie Rutkoski
Ook door deze auteur: The Winner's Curse
Serie: The Winner's Trilogy #2
Andere boeken in deze serie: The Winner's Curse
Uitgever: Bloomsbury | maart 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781408858691
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Lady Kestrel's engagement to Valoria's crown prince calls for great celebration: balls and performances, fireworks and revelry. But to Kestrel it means a cage of her own making. Embedded in the imperial court as a spy, she lives and breathes deceit and cannot confide in the one person she really longs to trust ...

While Arin fights to keep his country's freedom from the hands of his enemy, he suspects that Kestrel knows more than she shows. As Kestrel comes closer to uncovering a shocking secret, it might not be a dagger in the dark that cuts him open, but the truth.

Lies will come undone, and Kestrel and Arin learn just how much their crimes will cost them in this second book in the breathtaking Winner's trilogy.

Nadat ik helemaal overdonderd werd door The Winner’s Curse, kon ik het niet laten om deel twee ook meteen aan te schaffen op YALC. Ik bedoel.. Marie Rutkoski was er zelf… dan is de keuze toch niet zo lastig?! De bijzondere wereld die zij heeft weten te schapen, waarin oorlog en slavernij een grote rol spelen, wist mij ook bij dit boek weer te imponeren. The Winner’s Crime was weer een heel goed boek.

Kestrel is ondertussen verloofd met de kroonprins, omdat zij geen andere manier zag om Arin te redden. De koning houdt haar echter goed in de gaten en ziet in haar zijn opvolgster; iemand met een ruggengraat. Heel duidelijk voel je de spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen; oorlog lijkt onvermijdelijk.

Ik vond het weer een heerlijk verhaal. Een goede mix tussen het stoffige van buiten en het luxueuze van binnen het paleis. Kestrel en Arin wisten me beiden weer vast te grijpen en lieten me pas los toen ik in een ander boek begon. Langzaam wordt er namelijk een spanning opgebouwd die zich uit in een climax die je niet verwacht bij een tweede deel. Dat maakt het juist een goed boek; het is niet voorspelbaar en durft de grenzen van een normale trilogie te overtreden. Daarnaast heb je natuurlijk ook de spanning van de romantiek nog. Maar het fijne vind ik zelf dat de focus niet perse op de romantiek ligt. De setting en het politieke spel spelen – voor mij – een veel prominentere rol.

Toch kan het me voorstellen dat ‘politiek spel’ je nu ontzettend af zal schrikken. Niet doen! Het is heus niet dat je Kestrel nu in een raadzaal voor je moet zien. Ik doel meer op het spel van de koning en Kestrel’s gewaagde keuzes. Ze moet kiezen tussen liefde, vaderland en zichzelf en dit wordt op diverse manieren aangereikt. Ik vind het een verhaal met veel dimensies en dat zoek ik in een goede Young Adult.

The Winner’s Crime was heerlijk. Het las vlot en is geen standaard YA boek. Het is echt een aanrader voor iedereen die meerdere lagen in een boek wil hebben. Ok. En van mooie jurken houdt. Oh.. en laat je als niet-fantasy fan absoluut niet afschrikken. Want deze fantasy is subtiel. Maar dus wel high-fantasy vanwege de unieke setting.

winnerscrime

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “The Winner’s Crime (The Winner’s Trilogy #2) – Marie Rutkoski

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.