The Shadow Queen (Ravenspire #1) – C.J. Redwine

Geplaatst op 12 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Shadow Queen (Ravenspire #1) – C.J. RedwineThe Shadow Queen door C.J. Redwine
Ook door deze auteur: The Wish Granter
Serie: Ravenspire #1
Andere boeken in deze serie: The Wish Granter
Uitgever: Scholastic | Maart 2016
Genres: Fantasy, Young Adult, Hertelling
Aantal pagina's: 390
ISBN: 9781407170602
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Lorelai Diederich, crown princess and fugitive at large, has one mission: kill the wicked queen who took both the Ravenspire throne and the life of her father. To do that, Lorelai needs to use the one weapon she and Queen Irina have in common—magic. She’ll have to be stronger, faster, and more powerful than Irina, the most dangerous sorceress Ravenspire has ever seen.

In the neighboring kingdom of Eldr, when Prince Kol’s father and older brother are killed by an invading army of magic-wielding ogres, the second-born prince is suddenly given the responsibility of saving his kingdom. To do that, Kol needs magic—and the only way to get it is to make a deal with the queen of Ravenspire, promise to become her personal huntsman…and bring her Lorelai’s heart.

But Lorelai is nothing like Kol expected—beautiful, fierce, and unstoppable—and despite dark magic, Lorelai is drawn in by the passionate and troubled king. Fighting to stay one step ahead of the dragon huntsman—who she likes far more than she should—Lorelai does everything in her power to ruin the wicked queen. But Irina isn’t going down without a fight, and her final move may cost the princess the one thing she still has left to lose.

Hertellingen van sprookjes, waarbij de prinses in kwestie net een tikkeltje meer kick-ass is dan haar Disney tegenhanger; ik ben er dol op. Zodra een young adult boek binnen die omschrijving verschijnt én het omslag ook nog eens om van te smullen is, dan weet ik dat ik hem uiteindelijk aan zal schaffen. Bij The Shadow Queen was dit ook het geval. Toen ik het boek op YALC tegenkwam was het een instabuy. Eindelijk kon ik het zelf ook gaan lezen!

The Shadow Queen is een hertelling van het sprookje Sneeuwwitje. Net als in het gelijknamige sprookje gaat het over een prinses en een boze stiefmoeder. In dit geval een magische boze stiefmoeder die Lorelai (onze prinses) het liefst wil doden. Lorelai en haar broertje vluchten al jaren voor haar, vastbesloten haar ooit te verslaan. Want onze Lorelai heeft óók magische krachten.

En dan heb je ook de jager nog; een man die kan veranderen in een draak. Hij is door de gruwelijke moord op zijn ouders en oudere broer plots de koning van zijn land, maar zonder steun van de magie van de koningin, zal hij nooit kunnen heersen. Sneeuwwitje en de jager komen elkaar tegen; en vergissen zich gruwelijk in elkaar.

Toen ik The Shaduw Queen opensloeg, sloeg ik meteen een kreetje van geluk. Want die kaart. Wauw, dit boek bevat zo’n mooie gedetailleerde kaart. Extra credits voor fantasyboeken waarin er een mooi geïllustreerde kaart is opgenomen. Daarna dook ik al snel in de sprookjesachtige sfeer passend bij Sneeuwwitje. Gelukkig is Lorelai geen watje; ze is ster, beschermend en een koningin waardig. Je gunt haar als lezer meteen de wereld.

Wat ik een erg leuk detail vond, was de vogel. Lorelai is verbonden met een vogel (wat te maken heeft met haar magie) en dit vond ik een mooie verwijzing naar Disney, waarin de prinsessen altijd alle dieren naar hun hand weten te zetten. Referenties in boeken zijn zo belangrijk; ze zorgen ervoor dat je als lezer een beeld krijgt, een binding.

The Shadow Queen is vlot geschreven en volgt in grote lijnen dezelfde plot als het sprookje. Toch wordt het daardoor niet saai of voorspelbaar. Het verhaal sleurt je gemakkelijk mee en de hoofdpersonages spelen daar een grote rol in; ze zijn ontzettend likable. Je gunt het de leven-gevende Lorelai gewoon om te winnen van de leven-nemende koningin. Wat dat betreft is het een vrij klassiek voorbeeld van goed tegen kwaad. Maar he, dat is ook gewoon lekker.

Na het lezen van The Shadow Queen kijk je op een heel andere manier tegen appels aan.

Naast een kwijlwaardig omslag, een fantastische kaart en leuke personages is The Shadow Queen ook gewoon een heel prettige hertelling van Sneeuwwitje. Ik heb genoten van de actie, van de dynamiek tussen de personages en vooral ook van de magie.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “The Shadow Queen (Ravenspire #1) – C.J. Redwine

  1. Daphne

    Dit boek deed me niets. Ik snap ook niet echt waarom, want het boek is mooi, het verhaal is prima, karakters waren prima, ik hou van sprookjes, maar…ik vond het saai? Ik had gewoon totaal geen emoties bij dit boek. Misschien door de schrijfstijl?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.