The Wish Granter (Ravenspire #2) – C.J. Redwine

Geplaatst op 2 april 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Wish Granter (Ravenspire #2) – C.J. RedwineThe Wish Granter door C.J. Redwine
Ook door deze auteur: The Shadow Queen
Serie: Ravenspire #2
Andere boeken in deze serie: The Shadow Queen
Uitgever: Balzer + Bray | Januari 2018
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9780062360298
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

An epic, romantic, and action-packed fantasy inspired by the tale of Rumpelstiltskin, about a bastard princess who must take on an evil fae to save her brother’s soul, from C. J. Redwine, the New York Times bestselling author of The Shadow Queen. Perfect for fans of Graceling and the Lunar Chronicles.

The world has turned upside down for Thad and Ari Glavan, the bastard twins of Súndraille’s king. Their mother was murdered. The royal family died mysteriously. And now Thad sits on the throne of a kingdom whose streets are suddenly overrun with violence he can’t stop.

Growing up ignored by the nobility, Ari never wanted to be a proper princess. And when Thad suddenly starts training Ari to take his place, she realizes that her brother’s ascension to the throne wasn’t fate. It was the work of a Wish Granter named Alistair Teague who tricked Thad into wishing away both the safety of his people and his soul in exchange for the crown.

So Ari recruits the help of Thad’s enigmatic new weapons master, Sebastian Vaughn, to teach her how to fight Teague. With secret ties to Teague’s criminal empire, Sebastian might just hold the key to discovering Alistair’s weaknesses, saving Ari’s brother—and herself.

But Teague is ruthless and more than ready to destroy anyone who dares stand in his way—and now he has his sights set on the princess. And if Ari can’t outwit him, she’ll lose Sebastian, her brother…and her soul.

Sprookjes? Kom maar door! Hertellingen van sprookjes? Yes please! En daarom keek ik enorm uit naar het lezen van The Wish Granter, een hertelling van Repelsteeltje. Ik kocht het boek een tijdje terug en nam het mee op vakantie om te kunnen lezen in Schotland. Uiteindelijk begon ik terwijl ik wachtte op het vliegtuig naar huis en had ik hem twee minuten voor ik in Den Bosch was uit.

Na de dood van de koninklijke familie staat het leven van de bastaardtweeling van de koning, Thad en Ari Glavan nogal op hun kop. Hun moeder is dood, hun vader is dood en Thad zit opeens op de troon. Ari, die haar hele leven meer een dienstmeisje is geweest dan een prinses, moet daar behoorlijk aan wennen. Nu spoelt het geweld door de straten van Súndraille en Thad heeft geen idee wat hij daaraan kan doen. Als Thad Ari begint te trainen om hem over te nemen, begint Ari te beseffen dat het niet het lot was dat haar broer op de troon zetten, maar de Wish Granter Alistair Teague. Ari besluit haar best te gaan doen om Alistair te stoppen met behulp van Sebastian, de nieuwe wapenmeester. Ari staat op het punt alles te verliezen wat haar dierbaar is…

Ik kende C.J. Redwine al van haar eerdere boek: The Shadow Queen, het eerste deel van de Ravenspine serie. The Wish Granter is het vervolg, zij het dat het een ander sprookje herteld en andere personages heeft. De boeken zijn dan ook gewoon los van elkaar te lezen, al heeft de schrijfster wel aangegeven dat ze ooit samen zullen komen. Prima, ik hou van dat soort instellingen!

The Wish Granter is een hertelling van Repelsteeltje; waarbij gunsten verlenen in ruil voor iets wat je eigenlijk niet wilt opofferen centraal staat. Thad wordt eigenlijk onder dwang gehouden; hij wil in eerste instantie niet helemaal kiezen voor de troon, maar voor zijn zus. Je weet dus meteen dat de twee een sterke band moeten hebben.

Er zaten hele toffe en originele elementen in dit boek, maar toch heeft het mij niet helemaal omver geblazen. Het was geen wow, maar absoluut wel een tof boek voor tussendoor. De aanwezigheid van Fae vond ik tof en dat Redwine duidelijk haar inspiratie uit films heeft gehaald (Hansel en Gretel als bountyhunters) vond ik ook leuk. Het past wel. Het geeft een beetje een Once Upon A Time gevoel.

De personages waren prettig, maar vooral Ari vond ik leuk; ze is sassy en houdt van taart, dus maakt ze taart, ook al hoort een prinses geen taart te maken. Ze is heel duidelijk op zoek naar een nieuwe plek in de wereld en dat vond ik een fijne twist.

The Wish Granter laat nog maar eens zien dat je op moet passen met wat je wenst..

Al met al vond ik The Wish Granter een leuk boek om te lezen. Ik hou enorm van hertellingen en deze valt daar natuurlijk perfect onder. Toch is het geen boek waar ik helemaal van ondersteboven ben; daarvoor was het misschien te weinig verrassend en een niet heel bijzondere adaptatie van het sprookje. Toch heb ik me goed vermaakt, wat vooral door de overtuigende en opvallende personages komt.

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.