The Queens of Fennbirn (Three Dark Crowns #0.1-0.2) – Kendare Blake

Geplaatst op 19 november 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Queens of Fennbirn (Three Dark Crowns #0.1-0.2) – Kendare BlakeThe Queens of Fennbirn door Kendare Blake
Ook door deze auteur: Anna dressed in blood
Serie: Three Dark Crowns #0.1
Uitgever: Macmillan | Mei 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 232
ISBN: 9781509880614
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Uncover the sisters’ origins, dive deep into the catastrophic reign of the Oracle Queen, and reveal layers of Fennbirn’s past, hidden until now.

The Young Queens

Get a glimpse of triplet queens Mirabella, Arsinoe, and Katharine during a short period of time when they protected and loved one another. From birth until their claiming ceremonies, this is the story of the three sisters’ lives…before they were at stake.

The Oracle Queen

Everyone knows the legend of Elsabet, the Oracle Queen. The one who went mad. The one who orchestrated a senseless, horrific slaying of three entire houses. But what really happened? Discover the true story behind the queen who could foresee the future…just not her own downfall.

Al een tijdje had ik de novelle The Queens of Fennbirn op het oog, maar ik vond de bundel vrij duur en ik twijfelde nog altijd of ik dat het wel waard vond. Gelukkig kwam ik op YALC het boekje weer tegen als onderdeel van een heel fijne aanbieding, dus kreeg ik het boekje alsnog in mijn bezit. Het duurde vervolgens even voor ik het oppakte, hoewel ik ondertussen wel wist dat deze novelle best wel wat nuttige informatie over de serie zou verschaffen.

The Queen of Fennbirn bestaat uit twee korte verhalen binnen de wereld van Three Dark Crowns. In het eerste verhaal lees je over de geboorte van de drieling en welke keuze hun moeder hierin heeft gemaakt. Je ziet de meisjes opgroeien tot aan het begin van de serie en hoe ze zijn gevormd tot wie ze zijn. Het tweede verhaal gaat over de Oracle Queen en welke drastische wending haar leven heeft genomen. In de serie lees je dat ze is doorgedraaid en in dit verhaal lees je hoe dat komt en ook wat er echt is gebeurd.

Novelles behoren tot een trend: elke wat langere serie lijkt er één of meer te hebben en er valt altijd de discussiëren of ze echt een toevoeging hebben aan het verhaal. The Queens of Fennbirn bevat een zekere mate van toegevoegde waarde, omdat de informatie die je in dit boekje krijgt, je de rest van de serie op een andere manier laat bekijken. Ik raad aan om deze novelle te lezen – als je dit van plan bent – na het tweede boek.

Het boekje bestaat dus uit twee korte verhalen van ongeveer 100 pagina’s per stuk. Het eerste verhaal gaat dus over de drie koninginnen uit de serie en dan vooral hun jeugd. Je leert er wat zaken die bepaald gedrag en bepaalde gebeurtenissen verduidelijken. Het leest prima weg en past goed in de sfeer van de serie. Vooral de manier waarop de meisjes omgaan met hun scheiding vond ik interessant.

Het tweede verhaal is wat vernieuwender, omdat het over een ander personage in het verleden gaat. Ik moest daar eerst even inkomen, maar tegen het einde zag ik in dat ik het een leuk verhaal vond. Koningin Elsabet was in de serie ook zo’n personage waar je meer over wilde lezen. Heeft ze echt gedaan waar ze van verdacht wordt?

Toch had ik ergens ook het gevoel dat ik was miste. Dit heb ik vaker met korte verhalen: alsof het me gewoonweg niet helemaal lukt om mezelf aan het verhaal te binden. Ik vond de verhalen prima weglezen en leuk voor tussendoor, maar meer dan dat werd het ook niet. Ik voelde geen enorme emotionele betrokkenheid en ik had ook niet het gevoel dat ik niet meer kon stoppen met lezen. Ik weet dus niet zo goed wat ik over dit boek voel en hoe ik er nou precies tegenaan kijk. Hebben jullie dat gevoel ook wel eens bij een boek?

The Queens of Fennbirn geeft twee achtergrond verhalen over het bijzondere eiland Fennbirn.

The Queens of Fennbirn laat mij eigenlijk een beetje achter met een twijfelachtig gevoel. Ik vond het leuk dat ik daadwerkelijk extra informatie kreeg en meer inzicht in een aantal personages. Het las prima weg, maar aan de andere kant bleef ik ook met een onverzadigd gevoel zitten.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.