The Queen of Nothing (The Folk of the Air #3) – Holly Black

Geplaatst op 24 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Queen of Nothing (The Folk of the Air #3) – Holly BlackThe Queen of Nothing door Holly Black
Ook door deze auteur: Witte Kat
Serie: The Folk of the Air #3
Andere boeken in deze serie: The Cruel Prince
Uitgever: Little Brown Books | November 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 308
ISBN: 9780316310420
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

He will be the destruction of the crown and the ruination of the throne.

Power is much easier to acquire than it is to hold on to. Jude learned that lesson when she released her control over the wicked king, Cardan, in exchange for immeasurable power.

Now, as the exiled mortal Queen of Faerie, Jude is left reeling from Cardan's betrayal. She bides her time, determined to reclaim everything he took from her. Opportunity arrives in the form of her deceptive twin sister, Taryn, whose mortal life is in peril.

Jude must risk venturing back into the treacherous Faerie Court, and confront her lingering feelings for Cardan, if she wishes to save her sister. But Elfhame is not as she left it. War is brewing. As Jude slips deep within enemy lines, she becomes ensnared in the conflict's bloody politics.

And when a terrible curse is unleashed, panic spreads throughout the land, forcing her to choose between her ambition and her humanity....

From #1 New York Times bestselling author Holly Black comes the highly anticipated and jaw-dropping finale to the Folk of the Air series.

De koningin van de Fae is terug! Fans van de The Folk of the Air serie stonden natuurlijk te springen om het derde deel, The Queen of Nothing, in handen te krijgen… Ik dus ook! Na een nogal grote cliffhanger kon ik niet wachten om te lezen hoe het verder zou gaan met Cardan en Jude. Holly Black kennende zouden we weer van hot naar her worden gesleurd in onze emoties. Kom maar door!

Jude heeft een hoge prijs moeten betalen toen ze haar controle over de Wicked King, Cardan, losliet. Ze is nu de verbannen koningin van Faerie, zit zonder krachten en vastbesloten om alles terug te winnen van wat hij van haar heeft gestolen. Ze vindt een kans in haar tweelingzus Taryn, wiens leven sowieso op het spel staat nu Jude is vertrokken. Ze moet terugkeren naar dat vervloekte hof om haar zus te redden, iets te doen met haar gevoelens voor Cardan en hopen dat ze niet verzuipt in al dat politieke spel. En tot overmaat van ramp wordt er een krachtige vloek uitgesproken die Jude’s leven en dat van het hele koninkrijk voor goed zal veranderen.

Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen kreeg, viel het me op hoe dun het was. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken, want het gaat om de inhoud. Ik hoopte echt dat het slot van de trilogie net zo veel indruk op me zou maken als de eerste twee boeken. Zou Holly haar status als koningin van de Faeries waarmaken?

Wat mij betreft wel. Ik vond het een fantastisch verhaal in een sprookjesachtige wereld. Het sleepte me mee en ik moest en zou weten of het goed zou komen. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen.

Ja, The Queen of Nothing is vrij kort, maar het geheel zit heel goed in elkaar en de afronding is prettig. Ik bleef niet met intens veel vragen zitten en het einde was ook gewoon logisch.

Het middelstuk is – net als de andere delen – wat langzamer. De actie zit vooral op het einde, waardoor ik me kan voorstellen dat het voor sommige lezers een worsteling kan worden. Gelukkig zit de plot goed in elkaar en is Holly’s schrijfstijl erg prettig.

Ik vind Jude als hoofdpersoon en ook als verteller erg prettig. Ik hou van haar eigenwijsheid en doorzettingsvermogen. Ze leeft als sterveling tussen al die sneaky faeries en staat daar gewoon als een huis. Ze kent hun trucjes en weet daarop te anticiperen. Heerlijk!

Ook Cardan was weer fantastisch en ik vind het heerlijk hoe die twee elkaar afstoten en aantrekken. Hun chemie is fantastisch en het spel tussen die twee werd nooit saai. Het zijn allebei krachtige persoonlijkheden en die worden niet minder en dat vind ik fijn. Hoe vaak lezen we wel niet over meiden die eerst heel sterk zijn, maar door een man opeens geen ruggengraat meer hebben? In The Queen of Nothing is dat niet het geval. Jude is een koningin en dat zal ze blijven.

The Queen of Nothing is wat ik had gehoopt: een fantastische afsluiting van de trilogie.

Wat een fijne afsluiter was The Queen of Nothing! Ik heb er enorm van genoten en kan niet geloven dat het nu voorbij is. Hopelijk neemt Holly Black ons in de toekomst weer mee naar haar wereld van de faeries. Zij heeft hun mythologie zo eigen gemaakt, zonder de oude verhalen weg te gooien.. ik vind het fantastisch! De sterke karakters en de sprookjesachtige setting wisten me wederom mee te slepen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “The Queen of Nothing (The Folk of the Air #3) – Holly Black

  1. Helemaal mee eens. Die chemie tussen Jude en Cardan was de ruggegraat van de serie, juist omdat de personages stonden als huizen. Het spel tussen die twee – en de manier waarop Judes verbanning uiteindelijk opgelost werd, maakten me aan het lachen. Het was zo logisch! Ik heb oprecht genoten van deze serie, Holly Black is geweldig. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.