The Black Key (The Lone City #3) – Amy Ewing

Geplaatst op 7 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Black Key (The Lone City #3) – Amy EwingThe black key door Amy Ewing
Ook door deze auteur: The Jewel
Serie: The Lone City #3
Andere boeken in deze serie: The Jewel
Uitgever: HarperTeen | Oktober 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 294
ISBN: 9780062235848
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

For too long, Violet and the people of the outer circles of the Lone City have lived in service to the royalty of the Jewel. But now the secret society known as the Black Key is preparing to seize power.

And while Violet knows she is at the center of this rebellion, she has a more personal stake in it—her sister, Hazel, has been taken by the Duchess of the Lake. Now, after fighting so hard to escape the Jewel, Violet must do everything in her power to return to save not only Hazel, but the future of the Lone City.

Ik kan me voorstellen dat je bij het zien van het omslag van De Jewel dat je denk: Ha een De Selectie copycat! Gelukkig kan ik je meteen al wakkerschudden; de inhoud van de boeken ligt compleet tegenover elkaar. Tuurlijk, er komen mooie jurken in voor. Maar waar America vooral haar handen van de strijd afhoud, gaat Violet er vol tegenaan. The Black Key is de eindstrijd en zit vol actie, magie en gevaar.

Violet heeft haar krachten ondertussen onder de duim en ook de andere surrogaten weten wat ze te doen staat. Nu is het belangrijk dat ze de Jewel binnenkomen, zodat ze van binnenuit kunnen aanvallen om de muren te breken. Voor Violet staat er echter nog meer op het spel; haar zusje Hazel is ontvoerd en krijgt dezelfde behandeling als Violet. Violet vermomd zich als hofdame en komt zo terecht bij de plek waar de hel voor haar begon. Lukt het haar om niet ontdekt te worden en het eiland te redden van de ijzeren greep van de royals?

Allereerst was ik erg blij dat het verhaal verteld wordt in nog geen 300 pagina’s. Ik heb niks tegen dikke boeken, maar wel tegen boeken die onnodig dik zijn. The Black Key is precies goed genoeg; het is vlot, bevat alles wat nodig is en beschrijft geen plotselinge nieuwe dingen. Hulde voor Amy Ewing!

Ik vond het tempo van The Black Key erg prettig en had constant het gevoel dat wat ik las ook echt nut had voor het verhaal. Het werd op geen enkel punt langdradig en daar had ik enorm veel behoefte aan. Ik las onlangs namelijk veel boeken die ik wel langdradig over vond komen. Ik vind het ook fijn dat de titels van deze trilogie ook allemaal belangrijke elementen uit het verhaal zijn.

En dan wil ik het ook nog even hebben over de heldin, Violet. Ik vind haar best wel een lastig personage om te beoordelen. Aan de ene kant bewonder ik haar vechtlust en de bescherming tegenover haar zusje, aan de andere kant vind ik de keuzes die ze soms maakt echt onverstandig. Ze is geen ideale en perfecte heldin, maar dat vind ik misschien ook wel weer leuk. Ze schommelt een beetje tussen irritant (waarom doe je dit nou!?) en sterk.

Het enige wat ik misschien minder bevredigend vind is het einde. De climax is prima, maar achteraf wil ik toch meer over het eiland weten; wat gaat er gebeuren? Zullen we het ooit weten?

The Black Key bevat weinig extra poespas; je krijgt precies wat je als lezer wilt en dat vind ik erg prettig.

The Black Key is geen mega verrassing tussen alle andere Young Adults, maar dat stoort absoluut niet. Ik vond het juist een erg prettig verhaal met een fijn tempo. En vooral; het zit goed in elkaar, het is niet teveel geknutseld of extra moeilijk gemaakt om het speciaal te maken. Ik heb erg genoten van het boek en ik hoop dat Nederland snel kan genieten van de vertaling van de rest van de serie.

Bewaren

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “The Black Key (The Lone City #3) – Amy Ewing

 1. Andrea

  Fijn om te horen dat het een goed boek is. Ik heb deel 1 in het Nederlands gelezen. Ik ben van plan om te wachten op de vertaling van deel 2 en 3. Als ik het volhoud 😉 Gelukkig komt deze week Opgesloten uit.

   • Andrea

    Ik zag, dacht ik, een release datum van september. Ik heb op Oudejaarsavond deel 2 uitgelezen in het Nederlands. En ik kon ook echt niet wachten op deel 3, Shashi, dus heb ik gelijk de Engelse kindle versie van deel 3 gekocht (en inmiddels uitgelezen). En ook het korte verhaal Garnet’s Story. Zouden ze die ook gaan vertalen, net als Opgesloten?
    Waarschijnlijk koop ik in het najaar deel 3 ook in het Nederlands. Ik moet tenslotte de serie compleet in de kast hebben 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.