The Bitter Kingdom (Fire and Thorns #3) – Rae Carson

Geplaatst op 24 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Bitter Kingdom (Fire and Thorns #3) – Rae CarsonThe Bitter Kingdom door Rae Carson
Ook door deze auteur: The Girl of Fire and Thorns
Serie: Fire and Thorns #3
Andere boeken in deze serie: The Girl of Fire and Thorns
Uitgever: Greenwillow Books | Augustus 2013
Genres: Young Adult, Fantasy, High Fantasy
Aantal pagina's: 433
ISBN: 9780062026545
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

The champion must not waver.
The champion must not fear.
The gate of darkness closes.

Elisa is a fugitive.

Her enemies have stolen the man she loves, and they await her at the gate of darkness. Her country is on the brink of civil war, with her own soldiers ordered to kill her on sight.

Her Royal Majesty, Queen Lucero-Elisa né Riqueza de Vega, bearer of the Godstone, will lead her three loyal companions deep into the enemy's kingdom, a land of ice and snow and brutal magic, to rescue Hector and win back her throne. Her power grows with every step, and the shocking secrets she will uncover on this, her final journey, could change the course of history.

But that is not all. She has a larger destiny. She must become the champion the world has been waiting for.

Even of those who hate her most.

The Bitter Kingdom is het derde en laatste deel van de Fire and Thorns trilogie. Na The girl from fire and thorns en The crown of Embers kon ik niet wachten op het laatste deel. Rae Carson is het namelijk gelukt om mij compleet verslaafd te maken aan deze serie.

Hoewel ik niet precies meer wist hoe de vork in de steel zat, zat ik er binnen een pagina weer helemaal in. De unieke stemmen van de personages en de bijzondere wereld (die verrassend echt aanvoelt) waarin Elisa woont, zorgen ervoor dat ook dit boek weer erg goed in elkaar zit. Elisa, die ontzettend gegroeid is sinds het eerste deel, is in dit boek op de vlucht, maar tevens op zoek naar haar grote liefde Hector. Hij is ontvoerd en Elisa heeft geen idee of hij nog in leven is. Daarnaast speelt ook nog haar Taak van de Godstone mee. Wat is haar Taak? Wanneer komt hij? En zal ze dat wel overleven?

Het is spannend, romantisch en daarnaast een heel goed afgeronde afsluiter. De climax wordt goed opgebouwd, heeft een prima lengte en wordt gevolgd door een mooie afsluitend stuk, waarin de laatste antwoorden worden gegeven. En in alles speelt Elisa natuurlijk de hoofdrol.

Elisa als hoofdpersoon, draagt het boek. Zij is van mollig en onzeker, naar sterk en trots gegroeid. Zij is nog steeds geen maatje 34, maar leert wel haar lichaam waarderen. En ook die onzekerheid blijft in het boek aanwezig. Dit is realistisch, want welke 16/17 jarige is nou echt zo zelfverzekerd over zichzelf? Dat haar zwakke punten zo aanwezig blijven en dat zij daar ook bewust van is, maakt Elisa tot een van de meest toffe hoofdpersonages van alle boeken die ik heb gelezen.

Hoewel de trilogie zich afspeelt in een andere wereld, en het boek dus high fantasy is, voelt het absoluut niet zwaar. Het voelt juist heel realistisch, alsof het zich afspeelt in een continent op onze aarde. Daar hou ik wel van; het hoeft van mij allemaal niet zo vergezocht te zijn.

Als je deze trilogie over Elisa en haar godstone nog niet kent, dan raad ik je hem van harte aan. The bitter kingdom is een mooie afsluiter; eindelijk eens geen trilogie waarbij je nog met duizend vragen blijft zitten!

bitter kingdom

 

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “The Bitter Kingdom (Fire and Thorns #3) – Rae Carson

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.