Station Zonnewind – Brandon Sanderson

Geplaatst op 18 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Station Zonnewind – Brandon SandersonStation Zonnewind door Brandon Sanderson
Ook door deze auteur: Staalhart
Serie: Skyward #2.1
Andere boeken in deze serie: Sterrenvlucht
Uitgever: Iceberg books | Juni 2023
Genres: Sciencefiction
Aantal pagina's: 171
ISBN: 9789083267470
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-stars

Wat gebeurde er met de andere piloten van Sterrenvlucht terwijl Spensa op een gevaarlijke missie was? In deze eerste spin-offnovelle, die zich afspeelt tussen de delen Sterrenzicht en Cytonic uit de Skyward serie, is de hoofdrol voor FM.

Een plotseling boven Detritus verschenen delver is gelukkig weer weggelokt door Spensa. FM realiseert zich dat de laatste vrije menselijke enclave op de planeet op het nippertje is ontkomen, maar een volgende keer zal het een stuk slechter aflopen.

FM en Jorgen moeten samenwerken met de technicus Rig om de mysterieuze alien Alanik uit haar coma te wekken. Ook zullen ze de cytonische slakken - de Taynix - moeten inzetten, anders zit de mensheid in de val. Een vriend van Spensa, voormalig minister Cuna van de Superioriteit, is gestrand op het afgelegen ruimtestation Zonnewind. Ze moeten uitzoeken hoe ze die kunnen redden voordat de Superioriteit met een nieuw wapen komt om Detritus voor eens en voor altijd weg te vagen.

Oeehhhh Skyward novelles. Ik vind dit echt een vette serie, dus dat Station Zonnewind is verschenen vind ik erg tof.

Novelle’s zijn vaak een hit of een mis bij mij. Vaak zat heb ik toch meer behoefte aan een groter verhaal en voldoet een kort verhaal niet. Ik herinner me ook dat het een aantal jaar geleden een ware trend leek te zijn: populaire series of trilogieën kwamen met aanvullende verhalen. Het voelde op den duur meer als een marketing truc in plaats van dat het echt toegevoegde waarde had.

In dit boek wordt een van Spensa’s teamgenoten, FM, gevolgd. De focus ligt hierbij op het redden van de enclave en het uitvissen hoe de Slakken precies werken.

En verder wil ik niks verklappen want dat moet je zelf lezen.

En ik moet bekennen dat ik superveel ben vergeten sinds ik het boek maanden terug las. Beetje stom van mij, ik had er meer aandacht aan moeten besteden. Ik denk dat ik hem herlees voor de volgende novelle verschijnt.

Het was leuk om te lezen over Spensa’s collega’s, maar het verhaal was wat jeugdiger en het heeft dus niet zo heel veel indruk op me gemaakt. Echt jammer.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.