Stad vol geesten – V.E. Schwab

Geplaatst op 11 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Stad vol geesten – V.E. SchwabStad vol geesten door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Cassidy Blake #1
Andere boeken in deze serie: City of Ghosts
Uitgever: Boekerij | Juli 2023
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 267
ISBN: 9789022599501
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
five-stars

Voor de lezers van Nevermoor van Jessica Townsend, Neil Gaiman, J.K. Rowling en alle lezers van Gallant

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.
Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Oh wat ben ik blij dat Stad vol geesten er nu ook in het Nederlands is. Ik ben namelijk dól op deze serie, vooral omdat hij zich afspeelt in steden waar ik ben geweest. Ik ben dol op geestverhalen, dus de positieve punten van deze serie stapelen zich maar op. En dan is de Nederlandse editie ook nog eens prachtig machtig mooi vormgegeven. Ik ben fan!

Ik schreef al eerder over dit boek, toen ik de Engelse editie had gelezen. En ik ben nog net zo’n fan.

Even was ik weer in de straten van Edinburgh, mijn favoriete stad. Op alle plekken in het boek ben ik geweest, zodat ik het me heel goed voor kon stellen. Ik ging met Cassidy op reis en genoot. Ondanks dat het echt een jeugdboek is: ik genoot. Van de spannende elementen, van de locaties, van de geesten. Het is en en blijft helemaal mijn ding. Het is op alle fronten een boek voor mij: spanning, avontuur, een vleugje bovennatuurlijke mysterie, geesten en mijn favoriete locatie.

Hou je van griezelen? Kijk jij elke aflevering van Ghosts Adventures? Ben je in Edinburgh geweest (zo nee, dan wil je dat na dit boek wel), lees dan Stad vol geesten.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Stad vol geesten – V.E. Schwab

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.