Spookpokken: de jacht op Morrigan Crow – Jessica Townsend

Geplaatst op 9 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Spookpokken: de jacht op Morrigan Crow – Jessica TownsendSpookpokken: de jacht op Morrigan Crow door Jessica Townsend
Ook door deze auteur: Nevermoor
Serie: Nevermoor #3
Andere boeken in deze serie: Nevermoor
Uitgever: LS Amsterdam | November 2020
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 492
ISBN: 9789024578672
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Morrigan Crow heeft het eerste jaar als leerling van het Wondergenootschap overleefd. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging: het beheersen van haar Wondersmid-krachten. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet met een virus die ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Dit kan volgens de Nevermorianen het werk van maar één persoon zijn: Wondersmid Ezra Windbuil. Maar binnen de muren van de campus weet iedereen dat er nóg een Wondersmid is: Morrigan Crow. Ze moet nu een geneesmiddel tegen de Spookpokken zien te vinden om niet alleen Nevermoor, maar ook haar eigen leven te redden…

Spookpokken is het derde deel van de Nevermoor-serie. Ik vind het een fantastische en fantasierijke middle grade en ik was dan ook ontzettend blij dat ik het derde deel voor een fijne prijs kon aanschaffen. Lang heb ik niet gewacht met oppakken, maar ergens was ik ook een beetje bang. In dit deel zouden we namelijk geconfronteerd worden met de actualiteiten.

Morrigan is haar eerste jaar goed doorgekomen en krijgt nu eindelijk de kans om haar Wondersmid-krachten te leren beheersen. Ondertussen raken wondieren besmet met een onbekend virus dat ze wild en zielloos maakt. Iedereen denkt dat Morrigan er – als Wondersmid – achter zit. Maar Morrigan weet wel beter: het is Ezra Windbuil. Ze moet een tegengif zien te vinden… en wel snel!

Je zou bijna zeggen dat Jessica Townsend zich door corona heeft laten inspirerend. Ware het niet dat dit boek nét voor de coronacrisis uitkwam in het Engels. Het boek heeft daardoor wel een bepaalde lading meegekregen voor mij: het drukte mijn neus op de feiten op het gebied waarop we met elkaar omgaan, wat zo’n crisis met je doet en hoe traumatiserend het voor veel van ons eigenlijk is geweest (en nog is).

Spookpokken is een stukje duisterder dan de eerdere boeken. Als lezer groei je met Morrigan mee en op dit punt in de serie wordt de hoofdpersoon erg verscheurd door haar plek in de wereld. Iedereen heeft een mening over haar klaar en daardoor is ze extra gevoelig om juist dat geen te doen wat men al van haar verwacht. Dit raakte me, want Morrigan werd een kant op geduwd die niet perse natuurlijk voor haar is.

In dit derde deel mochten we de wereld van Nevermoor nog meer verkennen. Zo kregen we een nog beter beeld van de onderlinge verhoudingen, maar ook kwamen er weer heel wat nieuwe dingen aan bod.

Ergens snap ik niet zo goed waarom deze serie geen gigantisch succes is onder jonge tieners. Het is zo fantasievol, sterk geschreven en leest heerlijk weg. Te weinig mensen hebben de serie nog ontdekt en ik hoop dat daar nog verandering in zal komen. Ik vind het namelijk een fantastische reeks.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.