De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) – Melinda Salisbury

Geplaatst op 15 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) – Melinda SalisburyDe slapende prins door Melinda Salisbury
Ook door deze auteur: The Sin Eater's Daughter
Serie: The Sin Eater's Daughter #2
Andere boeken in deze serie: The Sin Eater's Daughter
Uitgever: Clavis | November 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 367
ISBN: 9789044829983
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.
Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden ...

Clavis heeft wat mij betreft een supergoede zet gemaakt; de boeken van Melinda Salisbury vertalen naar het Nederlands. Ik vind dit heerlijke fantasyboeken; toegankelijk, vlot, en met een heerlijke vertelstem. Onlangs is De slapende prins verschenen, het vervolg op De vergiftigde gave. Ik keek er erg naar uit om opnieuw in deze bijzondere wereld te kunnen duiken, vol mysterieuze krachten en fijne personages!

De slapende prins gaat op het eerste oog niet verder waar De vergiftigde gave is gestopt. We volgen namelijk een ander personage; Errin, een apothekersleerling dat in een simpel huisje woont waar ze voor haar zieke moeder zorgt. Ze kan amper rondkomen maar blijft sterk, ondanks dat ze door de dood van haar vader en de verdwijning van haar broer haar opleiding niet af heeft kunnen maken. Alleen Silas heeft ze, een mysterieuze vriend. En dan is de oorlog op komst, aangevoerd door de Slapende prins, die ontwaakt is en een spoor van vernielingen achterlaat. Een verhaal vol magie, alchemie en liefde.

Ondanks dat De Slapende Prins voor mij een reread was, heb ik er alsnog erg van genoten. Melinda Salisbury blijft hem flikken en met de vertaling van Margot van Hummel zit het ook dik in orde.

Errin vind ik een erg prettig personage. Ze sprak mij onmiddellijk aan vanwege haar doorzettingsvermogen en haar opleiding. Op een of andere manier heb ik een grote fascinatie met alchemisten en apothekers uit het verleden, dus dat zat meteen snor. Ondanks dat ik al weet hoe dit verhaal zal aflopen en waarom er opeens een ander hoofdpersonage is, was het weer genieten.

De setting van deze serie vind ik erg prettig. Het is niet volgepropt met allerlei details, maar voelt toch heel eigen. De aanlooptijd naar de daadwerkelijk actie is best lang, maar dat deerde mij persoonlijk niet. Ik genoot van elk moment in deze fantasierijke wereld. Ook de legende rondom de prins sprak mij enorm aan; het gaf voldoende dreiging en gevaar. En de nieuwe vorm van magie die we in dit boek leren kennen – de alchemie – had meteen een belangrijke rol. En dat toverde een glimlach op mijn gezicht!

Vooral de tweede helft van het boek vond ik sterk. Dan komen er namelijk een aantal zaken bij elkaar die me nog steeds enthousiast weten te houden. Het geheel wordt in elkaar gevlochten en de nieuwe elementen (Errin, Silas, de alchemie) spreken mij bijzonder veel aan. Het einde zorgt er dan ook voor dat ik niet kan wachten om ook het derde boek in het Nederlands te kunnen herlezen.

De Slapende Prins (en dus de serie in het geheel) is een echte aanrader voor liefhebbers van young adult fantasy die niet teveel zware high-fantasy elementen willen, maar wel een andere wereld willen bezoeken. Een wereld vol magie, legenden en een dreigende oorlog.

Nog niet alle vragen zijn beantwoord, maar dit is een erg geslaagd tweede deel. Toegankelijk en toch erg fantasievol.

De Slapende Prins bouwt op tot een spannend en fantasierijke climax.

De slapende prins zit vol elementen waar ik dol op ben; een originele vorm van magie, een sterke vrouwelijke hoofdpersoon, een setting die tot de verbeelding spreekt en mysterieuze mannelijke tegenspelers. Ik heb ontzettend genoten van de magische setting en de vertelwijze van Melinda Salisbury. Ik kijk nu al uit naar het derde boek.

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.