De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda Salisbury

Geplaatst op 22 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda SalisburyDe vergiftigde gave door Melinda Salisbury
Ook door deze auteur: The Sin Eater's Daughter
Serie: The Sin Eater's Daughter #1
Andere boeken in deze serie: The Sin Eater's Daughter
Uitgever: Clavis | April 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789044828740
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Twylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

Dit is het meeslepende eerste boek van een historische fantasytrilogie met 'indrukwekkende diepgang en emotie', aldus Kirkus Reviews. Een must voor young adults.

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met de boeken van Melinda Salisbury. Ik was meteen verliefde op haar The Sin Eater’s Daughter en ik hoopte met heel mijn hart dat deze fantasytrilogie ook vertaald zou gaan worden. En nu is het zover! Clavis heeft het boek naar Nederland gehaald onder de titel De vergiftigde gave en ik mocht dankzij de uitgeverij opnieuw kennismaken met de trilogie.

Twylla (16) is door de goden uitverkoren om de incarnatie van Daunen te zijn. Het gevolg is dat haar aanraking giftig is en ze wordt ingezet als wapen tegen verraders. Alleen het koninklijk huis kan haar aanraken, omdat zij ook zijn uitverkoren. Ook is zij voorbestemd om te trouwen met de prins. En dan komt de nieuwe wachter Lief in het kasteel…

Voor mij was het herlezen van De vergiftigde gave een waar feestje. Opnieuw maakte ik kennis met Twylla, die hier nog naïef, onnozel en analfabeet is. Ik wist natuurlijk al hoe de vork in de pap stak, maar toch was het erg leuk om opnieuw kennis te maken met de bijzondere wereld die Melinda Salisbury heeft geschapen. Sterker nog, door het herlezen zag ik opeens allemaal dingen die later aan bod komen, maar waarvan ik eerst niet doorhad dat het zo’n grote rol kon krijgen.

De schrijfstijl van Melinda Salisbury is erg prettig en leest gemakkelijk weg. Ook vind ik dat de sfeer uit het oorspronkelijke boek goed bewaard is gebleven. De vertalingen van de belangrijke termen kloppen en klinken niet al te vreemd in de Nederlandse taal.

De vergiftigde gave is geen boek met wereldschokkende nieuwe fantasyelementen, maar heeft wel erg veel aantrekkingskracht. Verraad, liefde, magie, het speelt allemaal een rol, zonder dat de een het ander overstemt. Het gebruik van clichés wordt hier helaas niet vermeden, maar de manier waarop het is ingezet werkt prima.

De vergiftigde gave is een erg toegankelijke historische fantasy en de voorbode van een supertoffe trilogie waar intriges van het hof, gevaarlijke magie en de nodige vijanden langskomen. Ik denk dat veel young adults zullen genieten van dit boek, dus laat je vrienden en vriendinnen er vooral kennis mee maken. Clavis heeft er een werkelijk prachtige hardcover van gemaakt en het liefst zou ik zien dat iedereen dit boek las. Echt, het is zo leuk! Meer fantasy dan De Selectie, maar toch aan het hof. Fantasy, maar niet zo dat er zo veel personages langskomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gewoon heel erg fijn en geschikt vanaf een al wat jongere leeftijd.

Hou je van kastelen? Van magie? Van intriges? Maar wil je niet dat het allemaal te ingewikkeld wordt? Lees dan De vergiftigde gave. Het is origineel, vlot en met een hele toffe hoofdpersoon.

Mijn liefde voor deze trilogie van Melinda Salisbury is groot en ik ben blij dat het Nederlandse publiek er nu ook kennis mee kan maken. De vergiftigde gave is een erg tof boek en ook nog eens geschikt voor een grote doelgroep. Ik weet zeker dat dit een ware hit kan worden. Dit boek wil je gewoon lezen in je zomervakantie!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda Salisbury

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.