Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim

Geplaatst op 14 oktober 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Six Crimson Cranes – Elizabeth LimSix crimson cranes door Elizabeth Lim
Ook door deze auteur: Spin the dawn
Uitgever: Knopf Books for Young Readers | Juli 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9780593300916
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

A princess in exile, the boy she left at the altar, six enchanted cranes, and a dragon from the deepest sea.

Shiori, the only princess of Kiata, has a secret. Forbidden magic runs through her veins. Normally she conceals it well, but on the morning of her betrothal ceremony, Shiori loses control. At first, her mistake seems like a stroke of luck, forestalling the wedding she never wanted, but it also catches the attention of Raikama, her stepmother.

Raikama has dark magic of her own, and she banishes the young princess, turning her brothers into cranes, and warning Shiori that she must speak of it to no one: for with every word that escapes her lips, one of her brothers will die.

Peniless, voiceless, and alone, Shiori searches for her brothers, and, on her journey, uncovers a conspiracy to overtake the throne--a conspiracy more twisted and deceitful, more cunning and complex, than even Raikama's betrayal. Only Shiori can set the kingdom to rights, but to do so she must place her trust in the very boy she fought so hard not to marry. And she must embrace the magic she's been taught all her life to contain--no matter what it costs her.

From the author of Spin the Dawn comes a breathtakingly original fantasy inspired by East Asian folklore and perfect for fans of Leigh Bardugo or Tomi Adeyemi.

Eerder las ik van Elizabeth Lim het boek Spin the dawn. waar ik helemaal verliefd op werd. Ik heb het vervolg nog niet gelezen, maar toen bleek dat zij een hertelling zou doen van De zes zwanen, was ik meteen HYPED. Ik vind dit namelijk een prachtig sprookje, waar ik meer dan 10 jaar geleden voor het eerst over hoorde door het zien van een Ierse adaptatie in het theater. Dankzij Annabel kon ik Six Crimson Cranes vrij snel lezen en ik kon echt niet wachten. Ik verwachtte een sprookjesachtig en spannend verhaal in een Oosterse setting.

Prinses Shiori heeft een geheim: ze heeft magische krachten. En aangezien ze in een land woont waar magie verboden is, houdt ze dit angstvallig geheim. Op de dag van haar verloving verliest ze haar zelfbeheersing, wat er voor zorgt dat haar stiefmoeder door heeft wat ze kan. Ze stuurt de jonge prinses weg, veranderd haar zes broers in kraanvogels en zegt tegen het meisje dat bij elk woord dat ze zegt een van haar broers zal sterven. Zwijgend en alleen gaat Shiori op zoek naar haar broers en naar een manier om hen te redden.

Wat was Six crimson cranes een fantastische hertelling van het sprookje. Ik herkende zo veel elementen meteen en dat vond ik fantastisch. Ook als je het sprookje niet kent is het prima te volgen. Sterker nog: ik denk dat een aantal wendingen dan zelfs als een grotere verrassing zullen komen!

Ik vond de Oosterse setting heel erg tof. Hierdoor kreeg het boek net een andere laag. Ik heb het verhaal vaker gelezen in een Europese setting, dus dit was vernieuwend. Daarnaast wijkt Elizabeth Lim op een aantal vlakken af van het sprookje, waardoor het niet vanaf de allereerste pagina duidelijk is hoe het verhaal zou eindigen.

Ik heb voor mijn doen best lang over het verhaal gedaan en dat lag absoluut niet aan het boek. Ik miste zelf een stukje concentratie en vond het jammer als ik daardoor minder van het verhaal zou genieten. Ik wilde niet lezen omdat ik van mezelf moest, maar lezen omdat ik het een heerlijke verhaal vond. En het was ook een heerlijk verhaal. Er zit actie in, fantasy, leuke personages en een vleugje romantiek.

De romantiek vond ik zelf niet veel toegevoegde waarde hebben. Gelukkig ligt de focus daar niet zo op en ligt de focus veel meer op familie. Zelfs had ik wel graag meer over de broers gelezen, zodat ze allemaal een duidelijkere persoonlijkheid kregen. Dat is het gevaar van romantiek: andere personages lijken er opeens minder toe te doen.

Wel had ik dat ik halverwege het boek het tempo wat vond teruglopen en het verhaal minder aan me begon te trekken. Gelukkig maakte het einde dit meer dan goed: wat was dat tof! Ik kijk nu al uit naar het vervolg, want het verhaal is absoluut nog niet klaar.

Six crimson cranes is in mijn ogen een erg geslaagde hertelling van De zes zwanen en smaakt naar meer. De setting is erg sfeervol en gaf het verhaal echt een eigen vibe. Daarnaast wijkt de auteur op sommige vlakken af van het oorspronkelijke verhaal zodat het boek zijn verrassende elementen weet te behouden. Een enorme aanrader!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.