Shadows (Lux 0.5) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 4 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Shadows (Lux 0.5) – Jennifer L. ArmentroutShadows door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: Lux #0.5
Andere boeken in deze serie: Obsidian
Uitgever: Zomer & Keuning | 160
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789401915977
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Als je de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout hebt verslonden – of dat van plan bent – mag je 'Shadows' niet missen. 'Shadows' is de prequel van de hele Lux-serie, die zich dus afspeelt voordat het verhaal officieel begint.

Ook in deze 0.5 staat er al heel wat op het spel. Je maakt kennis met Dawson, de broer van Daemon, die verliefd wordt op een mensenmeisje: Bethany. Zij komt erachter dat Dawson een Luxen is. Een relatie is voor hen allebei gevaarlijk, maar dat weerhoudt ze er niet van om met elkaar verder te gaan.

'Shadows' is een fantasyverhaal vol humor, romance en suspense.

Shadows is de prequel op de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Deze serie is een van dé paranormal romance young adults op de markt en heeft vele harten overwonnen. Zelf had ik wisselende gevoelens bij de serie, maar ik was toch erg benieuwd naar de prequel, die over Dawson en zijn relatie met het mensenmeisje Bethany gaat.

Luxen Dawson weet dat hij niet verliefd moet worden op een mens, maar het gebeurt toch. Bethany weet hoe gevaarlijk kan zijn, maar zij kan haar gevoelens niet langer onderdrukken. Hun relatie zal alles veranderen.

Veel fans van de serie zullen aangeven dat ze Shadows een heel toffe toevoeging aan de serie vonden. Vanaf het eerste deel wordt er immers al gesproken over Dawson en Bethany en wat het is overkomen. In dit boek krijgen we te weten wat eraan vooraf ging en dat is een goede vondst.

Echter had ik er zelf maar weinig mee. Op een of andere manier kwam ik er niet echt in en interesseerde het maar weinig wat de personages zou overkomen. Ik vond het een beetje overdreven en eerlijk gezegd ook een beetje meer van hetzelfde.

Bethany en Dawson vond ik leuk, ook hoe ze naar elkaar toe groeide, maar ik had graag meer willen lezen over Dee en Daemon, en hoe zij omgingen met het verlies. Wel geeft het een goed inzicht waarom Daemon zich van Katy afkeert aan het begin van de Lux serie.

Ik had gehoopt dat ik het boekje leuker zou vinden. Helaas kan ik er niet meer van maken dan dat ik het vermakelijk vond, maar dat het geen blijvende indruk op me heeft gemaakt.

Shadows is vooral leuk voor de echte Lux-fan!

Samengevat is Shadows niet helemaal wat ik had gehoopt. Het was interessant om te lezen over Dawson en Bethany, maar ik had graag iets vernieuwends gezien. Ik had steeds het gevoel alsof ik alles al kende.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.