Een schaal van wind (Vuurbaken #1) – Cate Tiernan

Geplaatst op 13 juni 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Een schaal van wind (Vuurbaken #1) – Cate TiernanEen schaal van wind door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Vuurbaken #1
Andere boeken in deze serie: Een cirkel van as
Uitgever: Boekerij | 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 238
ISBN: 9789022544181
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Als de 17-jarige Thais Allard haar vader verliest bij een auto-ongeluk, moet ze het huis waar ze haar hele leven gewoond heeft verlaten om in New Orleans te gaan wonen, bij iemand die ze niet kent. Daar ontdekt ze dat ze niet alleen een tweelingzus heeft, Clio, maar ook dat ze afstamt van een heksenfamilie en over magische krachten beschikt. Thais en Clio spelen een belangrijke rol in Vuurbaken, de coven waartoe ze behoren. Clio heeft het er aanvankelijk moeilijk mee om de macht te delen, maar de tweeling zal moeten leren samen te werken, willen ze de rite kunnen uitvoeren die niet alleen de coven, maar ook hun leven voor altijd zal veranderen.

Na helemaal verslaafd te zijn geworden aan de wicca serie, wilde ik natuurlijk ook kennis maken met het andere werk van Cate Tiernan. Nou ja, kennismaken. Ik heb al eerder een boek van de Vuurbaken serie gelezen. Deel 3, toen ik een jaar of 16 was en het boek het enige boek van Cate Tiernan in de bibliotheek was. Ik snapte er niks van en vond het onsterfelijk gedeelte van de magie in deze serie erg vervelend. Ja, ik zat toen zelf helemaal in mijn wicca fase. Nu maakte ik opnieuw kennis met de serie met Een schaal van wind.

wind4

Het boek gaat over de tweeling Taïs en Cloe, die erachter komen dat ze een tweeling zijn, maar gescheiden bij hun geboorte. Waarom? Omdat de magie van Cloe’s familie geloofd dat tweelingen een enorme magische kracht hebben. Daarnaast is er ook nog een magische cirkel, verbonden met een bijzonder verhaal uit het verleden. Daarnaast speelt het verhaal zich af in het magische New Orleans.

wind

Allereerst vond ik het heel fijn dat het boek geen herhaling was van de Wicca serie. Het gaat over een andere type magie, wat meer op de magie past van New Orleans. De sfeer van de stad komt namelijk erg goed naar voren, wat misschien mede komt omdat Cata Tiernan zelf in de stad woont. Ikzelf ben er geweest toen mijn zusje er studeerde en ik moet zeggen; ik herkende allerlei plekjes. Zo leuk!

Het was wennen om kennis te maken met deze meiden, want Morgan trok me meteen en deze meiden waren toch wat anders. Ook voelt het boek als een ontzettende inleiding, wat natuurlijk prima is, maar verwacht geen achtbaar van gebeurtenissen meteen.

wind2

Hoewel ik de sfeer in het boek erg prettig vond en de vorm van de magie niet veel vond verschillen van Wicca, stoorde één ding me wel; onsterfelijkheid. Voor mij is dit een te abstract aspect, wat ik heel jammer vind bij deze boeken. Hoe leg ik het uit? Ik vind de kracht van wicca dat het echt een religie is en onsterfelijkheid staat daar te ver vanaf. (Die onsterfelijkheid is ook de reden dat ik eerst de wicca serie niet wilde lezen, omdat ik dacht dat het daar ook een rol in speelde).

Een schaal van wind is een toffe inleiding tot een nieuwe serie. Het speelt zich af in New Orleans en de sfeer van de stad is ontzettend goed te proeven. Ik ben erg benieuwd naar de rest van de boeken, nu we de inleiding gehad hebben.

wind3

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Een schaal van wind (Vuurbaken #1) – Cate Tiernan

  1. Gaia

    Ik vond de Wicca serie erg leuk. Ik moet deze serie nog gaan lezen. Ik ben blij om te horen dat het eerste boek leuk was :).

  2. Martine

    Net de serie uitgelezen, was leuk maar miste diepgang en voelde alsof alles in boek 4 werd afgeraffeld.
    Heb de wicca serie verslonden, was hier enigsinds teleurgesteld.
    Had veel meer willen weten over het abrupte (open) einde van boek 4 … zou mij niet verbazen als hier nog boek op volgt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.