Een cirkel van as (Vuurbaken #2) – Cate Tiernan

Geplaatst op 24 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Een cirkel van as (Vuurbaken #2) – Cate TiernanEen cirkel van as door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Vuurbaken #2
Andere boeken in deze serie: Een schaal van wind
Uitgever: Boekerij | Juni 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 206
ISBN: 9789022544198
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Thaïs Allard is nog steeds aangeslagen door de ontdekking dat ze een tweelingzus heeft en dat ze beiden over magische krachten beschikken. Ze heeft zich met hart en ziel in de geheimen mysteries van de Bonne Magie gestort. Ze is gretig en leergierig en zou niets liever willen dan de grenzen van haar krachten verkennen - maar tegen welke prijs?

Clio Martin is geschokt als ze hoort dat ze niet zo uniek is als ze altijd dacht. Ze verzet zich tegen het feit dat ze de mach in haar kring nu moet delen met iemand anders. Maar de nieuwkomer is haar tweelingzus, haar andere helft, en ze kan niet ander anders dan haar verwelkomen. Maar wint ze hierbij meer dan ze ooit heeft verloren?

Na het lezen van het eerste deel van de Vuurbaken-serie was ik van mening dat ik het leuk vond, maar nog niet zo overtuigd was dat het even tof was als de Wicca-serie. Toch had ook deze serie een soort verslavingsfactor, en begon ik met Een cirkel van as, het tweede deel.

cirkel2

Waar ik Een schaal van wind een beetje een introductie vond, is dat in Een cirkel van as wel anders. Niet alleen vond ik het boek leuker, ik kon me veel beter inleven in de hoofdpersonages Clio en Thaïs.

Clio en Thaïs zijn erachter gekomen dat ze tweelingen zijn. En tweelingen worden gevreesd in de Bonne Magie, zoals hun religie heet (lijkt op Wicca). Thaïs is er ondertussen ook al een beetje aan gewend om in het warme New Orleans te wonen. De meiden komen achter nieuwe familiegeheimen, maar lopen ook tegen een enorme muur aan; elke keer als ze samen magie willen doen, gaat er iets gruwelijks mis. Daarnaast moeten de meiden hun weg in hun nieuwe leven zien te vinden. Thaïs wil magie leren kennen en Clio moet alles opeens delen.

Ik vond Een cirkel van as dus overtuigender dan het eerste deel. Ik vind de setting sowieso erg tof en sfeervol. Het past erg goed bij New Orleans (en het is tof om herkenbare plaatsen terug te zien in een boek). Ook ben ik erg blij dat het geen een-op-een kopie van de Wicca serie is geworden; deze meiden nemen het tegen heel andere zaken op en er spelen ook andere zaken in hun leven. Wel vond ik de manier waarop het boek geschreven is meer voor een 15-jarige geschikt dan 18-jarigen. En dat terwijl de meiden wel 18 zijn in het boek.

cirkel3

Nog een punt van twijfel is de grote hoeveelheid personages. Niet alleen bestaat de speciale cirkel uit 13 leden, daarnaast heb je ook nog vriendinnen en andere heksen waar we als lezer rekening mee moeten houden. Dit vind ik best veel voor een korte serie met vrij dunne boeken. Het had wat mij betreft wel wat compacter gemogen, want zo nu en dan krijg ik het idee dat de complexe verhalen van de personages er maar een beetje ingepropt zijn.

Toch heb ik weer ontzettend genoten van Een cirkel van as. Ik vind het namelijk heerlijk om me te verdiepen in boeken over magie en natuurreligie. Had ik er als tiener maar ook zo van kunnen genieten (het onsterfelijk element stond me toen teveel tegen).

Een cirkel van as is een vermakelijk boek over een tweeling worstelend met hun magie. Hun leven staat op z’n kop sinds ze elkaar in hun leven hebben en dat is niet zonder gevaar. Leerzaam & leuk.”

cirkel

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.