Boek der Schaduwen (Wicca #1) – Cate Tiernan,

Geplaatst op 15 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 14 Comments

Boek der Schaduwen (Wicca #1) – Cate Tiernan,Boek der Schaduwen Serie: Wicca #1
Andere boeken in deze serie: De Heksenkring
| 2003
Aantal pagina's: 204
ISBN: 9789022537473
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Uiterlijk wordt Morgan overschaduwd door haar beste vriendin Bree: met haar (weliswaar altijd rammelende) BMW een echte mannenmagneet. Naast haar ziet niemand Morgan staan.
Dat verandert als Cal Blaire op school komt. Hij heeft het lichaam van een jonge god en kan door zijn natuurlijke charisma met iedereen even makkelijk overweg. Hij is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt en ze moet even wennen aan zijn oprechte interesse.
Op een avond als hij een feestje geeft, introduceert hij haar in wicca, een moderne vorm van hekserij. Die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden. Zoveel zelfs dat het haar leven verandert. Ze begint een onzekere en gevaarlijke zoektocht naar wie ze is, maar ook naar liefde en volwassenheid.
Boek der schaduwen heeft de nodige humor en staat met twee benen in de realiteit. Tegelijk is het soms overweldigend en hoe meer je te weten komt over Morgan, Bree en Cal, hoe meer je het gevoel bekruipt dat er iets broeit.

Boek der Schaduwen is zo’n boek waarvan ik van te voren ontzettend veel vooroordelen had en waarvan ik achteraf denk; damn, had ik dit toch maar als 13-jarige gelezen! Ik kwam het boek destijds zo vaak tegen, maar gaf mijn zakgeld eigenlijk nooit aan boeken uit en de bieb had alleen het derde deel. Na flink aandringen van Esmee beloofde ik het boek een keer te lezen en warempel; het eerst deel werd verkocht bij de bieb. Die ging mee naar huis.

Eenmaal opengeslagen vloog ik er doorheen en was het een feest van herkenning. Wat deed de inhoud mij denken aan mijn tienerjaren zeg! Ik was vroeger namelijk helemaal geobsedeerd door Wicca – wat er mede voor gezorgd heeft dat ik van fantasy, mythologie en natuurreligies hou – en ik herkende daarom ontzettend veel.

Wat ik goed vind aan het boek is dat het een goede introductie is naar de rest van de serie, maar ook op een hele overtuigende wijze kennis maakt met Wicca. In tegenstelling van wat ik altijd dacht, wordt er geen bullshit verkondigd en komen de meeste elementen echt overeen met hoe Wicca in elkaar zit.

Morgan is een prettig personage. Niet bijster spectaculair.. Ze is een beetje gewoontjes.. Maar dat past wel weer bij haar rol. Het zorgt er voor dat iedere tiener zich wel in haar kan herkennen; iedereen voelt zich wel eens gewoontjes.. en wie zou er nou geen magische krachten willen hebben? Ik weet haast wel zeker dat zij voor mij een voorbeeld zou zijn geweest als ik een tiener was geweest. Misschien nu nog steeds wel hoor, maar ik zal eerlijk bekennen dat ik geen beginnen in wicca meer ben.

Toen ik Boek der Schaduwen uit had, wist ik meteen dat ik de rest ook wilde lezen. Dit verhaal brengt me terug naar mijn jeugd en naar mijn eigen zoektocht naar wicca. Ik moet ook zeggen dat het me inspireert om weer over spirituele thema’s te gaan schrijven in de vakantie. Ik zou graag weer die magie willen ervaren.

Ik kan niet wachten de rest van de serie te lezen.. Al twijfel ik nog enorm of ik ze nog even massaal van de bieb ga lenen, of dat ik ze langzaam bij elkaar ga sparen. Ik denk het laatste.. want ik wil deze serie nu erg graag bij mijn andere jeugdboekjes over hekserij voegen. Dankjewel Esmee!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

14 responses to “Boek der Schaduwen (Wicca #1) – Cate Tiernan,

 1. Goed gedaan Esmee πŸ˜€ Deze serie vond ik ook echt geweldig! Ik denk dat deze serie ook vooral heel leuk is voor beginnende tieners ja, omdat Morgan inderdaad een beetje gewoontjes is en tieners zich daarin kunnen herkennen ^^

 2. Ik ben nog steeds heel nieuwsgierig naar deze serie. En heb de complete serie hier thuis, cadeau gehad van de vertaalster. Haar zoon zat bij mij in de klas op de basisschool.
  *schaam* dat ik ze nog steeds niet heb gelezen. Deze vakantie wil ik er echt aan beginnen πŸ˜‰

 3. OMG jaaaa eindelijk! Ik wist dat jij deze serie ook wel kon waarderen! Man o man ik lag vroeger nog net niet voor de deur van de boekhandel te slapen om het volgende deel dat uitkwam. Ze hielden op een gegeven moment gewoon al standaard een exemplaar voor me apart.
  Ik mis alleen nog steeds 1 deel πŸ™

 4. Fijne recensie! Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over de volgende boeken. Zo leuk dat je eindelijk bent begonnen in deze serie, dat maakt mij best blij haha! πŸ˜€

 5. Gaia Steinbuch

  Ik las deze serie toen ik een tiener was en vond hem toen best leuk. Ik weet niet hoe het zou zijn, wanneer ik ze nu lees als een volwassene. Gebaseerd op jouw recensie, denk ik dat ik de boeken nog steeds leuk zal vinden, dus ik moet ze maar eens opnieuw gaan lezen een keer. Ik hoop dat je de rest van de boeken in de serie kunt vinden, zodat je verder kunt lezen :).

 6. Ramona

  Deze serie is mijn go to Serie ik heb hem gelezen toen ik 14 was en sindsdien lees ik hem gemiddeld om het jaar weer helemaal opnieuw. En ik blijf hem geweldig vinden.

  Deze boekenserie heeft wat mij betreft alles. Het laat je zien dat het leven het leven is. Beetje liefde, foute liefde, zoektocht naar jezelf, en het leven dat je niet gekozen hebt maar toch het hoofd moet gaan bieden. Het laat je zien dat het leven niet perfect is maar dat je er het beste van kunt maken ook al zijn er gebroken stukjes. Het gaat over opgroeien volwassen worden en balans vinden.

  En zonder in details te treden deze serie gaat misschien over wicca maar het meeste gaat het over het leven. Deze serie sleurt mij altijd door slechte momenten en periodes heen.

  Haha dat was mijn raas over deze serie :p.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.