Rivalen (Beautiful Idols #1) – Alyson Noel

Geplaatst op 25 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Rivalen (Beautiful Idols #1) – Alyson NoelRivalen door Alyson Noel
Ook door deze auteur: Bestemming
Serie: Beautiful Idols #1
Uitgever: Harper Collins | Mei 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Drama, Mysterie
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789402709704
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Beautiful Idols Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs. Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard - zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen. Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien...

Ik was al een tijdje bekend met het werk van Alyson Noel. Eerder schreef zij boeken waarin romantiek met een bovennatuurlijk tintje een grote rol speelde. Dit boek, Rivalen, zou zich echter volledig afspelen in de gewone wereld. Ik was benieuwd, maar ook huiverig; zou dit boek wel wat voor mij zijn?

rivalen2

Rivalen gaat over drie jongeren: Aster, Tommy en Layla. Allen zitten ze in een situatie waar ze eigenlijk uit willen komen. Werken als clubpromoter lijkt een mooi opstapje naar een nieuw leven. Maar een bekende filmster verdwijnt… wie heeft er meer mee te maken?

Laat ik meteen voorop stellen dat het boek me aangenaam heeft weten te verrassen en vermaken. Hoewel het niet perse mijn soort boek is, heb ik toch een aantal fijne uurtjes beleefd tijdens het lezen. Dit kwam mede door de diversiteit in de personages. Ze hadden allemaal hun dingetje en gingen letterlijk tot het uiterste. Dat past ontzettend goed bij het verhaal. Wel ben ik van mening dat het boek heel lang gewoon voort kabbelde. Dat is leuk, maar ik vroeg me heel lang af waar het nou heen zou gaan, terwijl ik het diep van binnen natuurlijk al lang wist. Het boek is namelijk voorspelbaar en zit vol clichés, maar dat wil niet zeggen dat het geen leuk boek is. Het is zo’n typische guily pleasure; hersenloze drama en daar van genieten.

rivalen3

Het boek heet Rivalen en dat zijn de personages ook van elkaar, maar uiteindelijk moeten ze toch een soort van samenwerken en dat vond ik vrij plots en zomaar uit de lucht vallen. Het is ook vrij laat in het verhaal dat de echte actie losbarst. Ik vond die actie op het eind heel erg gaaf, maar toch bevredigde de climax niet, want deze wordt ontzettend afgekapt. Ja, je wil ons meenemen naar deel 2, Alyson, maar dit is gewoon barbaars. Maar goed, je missie is geslaagd want ik wil het tweede deel inderdaad lezen.

Al met al vind ik Rivalen leuker dan ik van te voren had verwacht. Ik had het boek van te voren eigenlijk al afgeschreven, en daarmee mijn eigen regel een beetje overtreden. Rivalen is oprecht een vermakelijk verhaal en vooral heel erg hip met social media, bloggen en de dromen van jongeren.

Rivalen is hip, cliché en een heerlijke guily pleasure.

rivalen1

Bewaren

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Rivalen (Beautiful Idols #1) – Alyson Noel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.