Rijk van vlees en vuur – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 5 mei 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rijk van vlees en vuur – Jennifer L. ArmentroutRijk van vlees en vuur door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: Uit bloed en as #2
Uitgever: Zomer & Keuning | Maart 2022
Genres: Fantasy, Romantasy
Aantal pagina's: 621
ISBN: 9789020543995
Uitgave: eBook, Paperback
Goodreads
four-stars

LIMITED EDITION: met kleur-op-snee, fanart en een exclusieve boekenlegger!

IS LIEFDE STERKER DAN WRAAK?

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren...

'Rijk van vlees en vuur' van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel van de prijswinnende Blood & Ash-serie, vol actie, romance en world-building. Dit tweede deel is het directe vervolg op 'Uit bloed en as'.

Ik besloot de Uit bloed en as-serie een extra kans te geven. Ik vond het eerste boek wel aardig en absoluut Armentrouts beste boek, maar ik miste toch iets. Nu ik meer ‘romantasy’ heb gelezen, wilde ik Rijk van vlees en vuur graag een nieuwe kans geven. Wie weet dat ik er nu wel echt van kon genieten.

Rijk van vlees en vuur

Poppy’s hele wereld staat op z’n kop en alles waarvan ze dacht dat het waar was, was een leugen. Er komt een oorlog aan, haar krachten groeien en ze weet niet zo goed waar ze nu echt thuishoort. Moet je haar hart of haar hoofd volgen?

En of ik er van kon genieten! Ik vond Rijk van vlees en vuur oprecht leuk en ik heb me echt vermaakt tijdens het lezen. Natuurlijk waren er alsnog kleine ‘Armentrout trekjes’ waar ik af en toe mijn twijfels over had, maar overall vond ik het een tof verhaal.

Ik vond de groeiende band tussen Casteel en Poppy tof. Je merkt dat ze echt aan hun vertrouwensband werken en dat er veel sprake is van aantrekkingskracht. Zelfs als ze dat niet wilden.

Poppy maakt ook een grote ontwikkeling door. Zij gaat steeds meer in haar eigen kracht staan en durft steeds meer in zichzelf te geloven. Dat vond ik heel tof. Vooral het einde. Damn. Supervet. Ik wil meer.

Is Rijk van vlees en vuur vernieuwend? Neuh. Uiteindelijk gaat het om goden, weerwolven, mensen en vampiers, maar dan met andere naampjes. Maar is dat perse storend? Nee. Ook niet. Ik vond het leuk en ik heb ervan genoten.

Ondanks de veelvuldige herhalingen (een van Armentrouts trekjes), vloog ik door het boek heen op de momenten waarop ik er in las. Ik heb dit boek namelijk in de pauzes op mijn werk gelezen en er een goede drie weken over gedaan, maar toch voelde dit niet zo. Het las vlot en was gemakkelijk op te pakken.

Ik moet dus bekennen dat de serie aan me begint te kleven en dat ik me toch maar moet gaan wagen aan de rest van de serie. Hou je van een beetje smut, dan is dit boek wat voor jou.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.