Reign en de boeken die je misschien tof vindt als je de serie kijkt

Geplaatst op 24 februari 2017 door Emmy in Recensie, TV serie / 8 Comments

Een van de series die mij het meest werd aangeraden was toch wel Reign. Ik ben namelijk dol op geschiedenis en dan vooral de renaissance. Ik kocht het eerste seizoen op DVD en keek het uiteindelijk op Netflix. Ik was zogezegd verslaafd, want ik keek de twee seizoenen die op Netflix staan vrij snel en benutte elk vrij moment om nog even een aflevering te kijken.

Reign
Looptijd: 2013 – heden (seizoen 4 wordt nu uitgezonden en is het laatste seizoen)
The CW | Afleveringen van 43 minuten
Genre: Drama, historie
Met o.a. : Adelaide Kane, Megan Follows en Celina Sinden
Mijn serie

Reign is een Amerikaanse historische dramaserie van de zender The CW. De serie ging op 17 oktober 2013 in première.

Het voorheen onbekende en niet vertelde verhaal van Mary Queen of Scotts’ klim tot macht wanneer ze als vijftienjarige arriveert in Frankrijk, verloofd met prins Francis, en met haar drie beste vriendinnen. De geheime geschiedenis van het overleven in het Franse Hof te midden van woeste vijanden, duistere krachten en een wereld van seksuele intriges.

Reign gaat over Mary, Queen of Scotts, die opgroeit in een klooster om minder snel het doelwit te worden van moordenaars. Ze keert terug naar het Franse hof om het hart te winnen van de Franse kroonprins Francis.

Hoewel Reign historisch niet helemaal correct is, zit het wel vol personages die echt hebben bestaan. Het is allemaal wat aangedikt, overdramatisch en daarom juist fantastisch om te volgen. De kostuums zijn om te kwijlen en het verleden is opeens een stuk rooskleuriger. En dat is prima, want de setting leent zich perfect voor alle drama.

Ik vind dat de personages sterk worden neergezet en dat de serie nooit oudbollig aanvoelt. Er wordt op slimme manier gebruikgemaakt van moderne muziek om het naar het heden te trekken. En waarom niet? Het werkt.

Mijn favoriet van de serie blijft nog wel Catherina d’Medici. Niet alleen vind ik dit een ontzettend interessante vrouw, ze is ook zo heerlijk sassy neergezet. Ik hou er wel van wanneer de slechterik op een bepaalde manier toch geliefd kan worden.

De meeste personages zal je sowieso wel leuk vinden, of in ieder geval mooi. Er zit voldoende menselijk schoon in de serie. Dat is misschien wat over de top, maar draagt wel bij aan het visuele plaatje van de serie.

Drama in te mooie jurken; ik wil meer!

Verwacht van Reign geen serie die zich trouw aan het verleden houdt; het speelt juist enorm in op de gemaakte geruchten van vroeger. Het is spannend, dramatisch, soms grappig en naarmate je verder komt ook een tikkeltje mysterieus. Ik kan niet wachten tot seizoen drie op Netflix zal verschijnen.

Heb je Reign gezien en zoek je boeken die er op aansluiten? Of ken je deze boeken en twijfel je of Reign wat is: misschien overtuigt het een om het ander te gaan kijken/lezen.

Allereerst raad ik de boeken van Philippa Gregory aan. Zij schrijft historische fictie en dan vooral het Tudor tijdperk; dit loopt vrijwel parallel aan Reign.

Wil je meer bij Young Adult blijven? Kies dan voor het onlangs verschenen Harteloos. Harteloos speelt zich dan wel af in Wonderland, het bevat ook flink wat drama op het hof.

Meer drama op het paleis en heb je niks met fantasy? Of met het verleden? Kies dan natuurlijk voor De Selectie.

Zoek je juist een boek over een koningin in een iets ongemakkelijke situatie? Kies dan bijvoorbeeld voor The Girl of Fire and Thorns of De Kroon van de Tearling.

 

Bewaren

Tags:

Divider

8 responses to “Reign en de boeken die je misschien tof vindt als je de serie kijkt

 1. I LOVE Reign!! Seizoen 4 is net begonnen en nadat ik het zolang heb moeten missen voelt het echt als een warm bad haha. Helaas is het wel het laatste seizoen, maar dat is weer een goede rede om de serie opnieuw te gaan kijken haha.

 2. Ik hou van Reign! Heerlijk. Denk dat ik binnenkort ook maar weer eens van begin af aan begin. Francis vind ik echt heel cute. Catherine is inderdaad heel tof, maar onze fifty shades of Narcise vind ik ook wel wat hebben….

 3. Ik kijk Reign. Ik weet niet zoveel van de geschiedenis af, dus ik heb dit nooit vergeleken. Ik wist alleen dat Francis dood “moest” hierdoor en ik vind dit ontzettend jammer 🙁

 4. Nicole

  Ik heb de eerste 2 seizoenen gezien, nu ik je blog lees, wil ik wel weer graag verder kijken. ^.^
  Ondanks dat het historisch niet helemaal correct is, vind ik het een fijne serie om te zien.
  Vooral de kostuums! ^.^

 5. Ik ben echt fan van Reign, al vind ik het ondertussen wel minder goed geworden, haha. Ik vind het ook altijd heerlijk om boeken rondom deze tijd te lezen, al heb ik veel van je tips al wel gelezen, hihi. Mocht je er nog eens meer hebben, dan houd ik me aanbevolen!

 6. Een boek dat niet genoeg liefde krijgt over het leven aan het hof is Vrouwe van Lynn door Jane Watt. I heb dit boek jaren geleden van mijn beste vriendin geleend en inmiddels mijn eigen kopie op de kop getikt, want het is zo goed! Ook redelijk correct met de geschiedenis en soms heel erg humoristisch, maar vooral heel mooi. (Het is een vertaald boek, maar nooit verschenen in het Engels.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.