Rage and Ruin (The Harbinger #2) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 26 juni 2020 door Emmy in Recensie / 0 Comments

Rage and Ruin (The Harbinger #2) – Jennifer L. ArmentroutRage and ruin door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Uitgever: Inkyard Press | Juni 2020
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 608
ISBN: B07YF3B7MF
Uitgave: eBook
Goodreads
two-half-stars

Dangerous secrets and forbidden desires lead to shocking consequences… Don’t miss book two of the fantastical Harbinger trilogy from #1 New York Times bestselling author Jennifer L. Armentrout.

Half-angel Trinity and her bonded gargoyle protector, Zayne, have been working with demons to stop the apocalypse while avoiding falling in love. The Harbinger is coming…but who or what is it? All of humankind may fall if Trinity and Zayne can’t win the race against time as dark forces gather.

As tensions rise, they must stay close together and patrol the DC streets at night, seeking signs of the Harbinger, an entity that is killing Wardens and demons with no seeming rhyme or reason. Forbidden to be with each other, Zayne and Trinity fight their feelings and turn to unusual sources for help—the demon Roth and his cohorts. But as deaths pile up and they uncover a sinister plot involving the local high school and endangering someone dear to Zayne, Trin realizes she is being led…herded…played for some unknown end. As anger builds and feelings spiral out of control, it becomes clear that rage may be the ruin of them all.

Na het lezen van het eerste deel van de Harbinger serie van Jennifer L. Armentrout, kreeg ik ook de kans het onlangs verschenen tweede deel – Rage and Ruin – te lezen.

Trinity, de halfengel, is ondertussen gebonden met haar nieuwe beschermer gargoyle Zayne. Ze doen keihard hun best vooral niet verliefd op elkaar te worden en allerlei demonen te stoppen. De Harbinger komt er namelijk aan om de apocalyps in gang te zetten en dat moet gestopt worden. Wie of wat deze Harbinger is, weten ze niet. Ze zullen ook de hulp van Roth, een demon moeten accepteren om de wereld te beschermen.

Het is alweer een tijdje terug dat ik dit boek mocht lezen en ik moet bekennen dat er al veel van Rage & Ruin is weggezakt. Toch wilde ik er graag aandacht aan besteden – meer dan in een minireview – omdat ik denk dat er veel mensen zijn die van deze serie zullen smullen. Ik vond het zelf aardig: het valt perfect in de Jennifer L. Armentrout formule en zit vol overdramatische romantiek en gevaar. Zelf heb ik liever wat meer diepgang en minder focus op relaties, maar dat neemt niet weg dat het een hoog verslavingsgehalte heeft.

In Rage & Ruin werd me nog duidelijker dat het eigenlijk stiekem een soort van Supernatural fanfic is en dat waren dan ook meteen de elementen die me het meest aanspraken. De humoristische elementen en een verwijzingen maakte het dat ik dit boek leuk vond, de rest kon me namelijk behoorlijk gestolen worden. De relatie tussen Zayne en Trinity zie je immers als van kilometers af aankomen, ook al is hun relatie ‘verboden’.

Maar hoe veel moeite ik ook met verhalen van Armentrout lijk te hebben, aan het einde weet ze altijd zo met mijn gedachten te mindfucken dat ik het boek spontaan beter vind. In Rage and Ruin net zo. Dat einde gaf me feels en was wat mij betreft meteen het beste van het boek.

Dit boek moet je zeker lezen wanneer je dol bent op paranormal romance. Rage and Ruin is met vlagen verslavend, maar de plot en de personages vond ik niet heel indrukwekkend.

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.