Perfecte boeken voor fangirls en fanboys

Geplaatst op 10 januari 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Boeken waarin fandoms centraal staan: ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het namelijk heerlijk om mezelf te herkennen in een fangirl of fanboy. Cosplay, conventies, fandoms, dungeons & dragons: als het een hoofdrol speelt in het verhaal doe ik al een dansje. Het is dan ook niet zo gek dat deze elementen samenkomen in mijn eigen boek, Supernerd.

Omdat er een tal van boeken bestaan, wil ik er een aantal delen die ik heb gelezen. Wie weet dat je zo weer wat toffe inspiratie vindt! Mocht jij ook een leuke titel weten, wil je hem dan achterlaten in een reactie? Ik ben altijd op zoek naar nieuw leesvoer!

The fandom

The Fandom gaat over een groep vrienden die verkleed gaan als personages uit hun favoriete boek naar een conventie. Ze komen terecht in de wereld uit het verhaal en moeten het verhaal naspelen om er uit te kunnen komen. Heel tof concept, maar ik vond de uitwerking persoonlijk een beetje tegenvallen. Toch was het idee alleen al dat ik zou kunnen verdwalen op Zweinstein voldoende om dit boek toch een beetje bijzonder te vinden.

Geekerella & The Pirncess and the Fangirl

Fandom level 9000! Deze op sprookjes gebaseerde contemporary verhalen spelen zich af op conventies en draaien vooral om het fandom van een fictieve sciencefiction serie. Vol romantiek, herkenbare personages en een algehele fandomvibe. Geekerella staat geheid gerant voor veel vermaak!

Fangirl

De moeder van alle fandomboeken: Fangirl! Fangirl gaat over een tweeling, waarvan een van de tweeling nogal introvert is en liever met haar fanfic bezig is dan het sociale leven op de universiteit waar ze net is begonnen. Als ik er alleen al aan denk heb ik zin om dit boek te herlezen. Ik denk dat zo veel mensen zich in Cath hebben kunnen herkennen.

Ship it

Hoewel Ship it niet alles even subtiel heeft aangepakt, wil ik dit boek wel even noemen. Het is namelijk een boek waarin de passie van fandoms centraal staat. Dat het in dit boek doorslaat is natuurlijk een dingetje, maar het is wel mooi om te zien dat jongeren echt een passie voor iets kunnen hebben.

Eliza and her monsters

Een van mijn lievelingsboeken is Eliza and her monsters, over een meisje met een online webcomic waarvan niemand weet dat zij hem tekent. Dankzij haar ouders weet opeens de hele school het en komt ze enorm in de belangstelling te staan, wat ze verschrikkelijk vindt. Daarnaast leert ze een jongen kennen, die heel veel fanfic schrijft… over haar webcomic. Awkward, schattig en herkenbaar.

Pindakaas & Sushi

Pindakaas & Sushi is het enige boek van Nederlandse bodem van dit lijstje en speelt zich voornamelijk af op een animecon. Superleuk wanneer je hier ook heengaat, maar ook leuk wanneer je een beetje wilt proeven. Het boek bevat ook veel fantasie-elementen en kent nog twee delen.

Chaotic good

Tot slot Chaotic good. Keileuk als je van nerdy rollenspellen als Dungeons & Dragons houdt. Dankzij Annabel heb ik dit boek kunnen lezen.

Heb jij nog toffe aanraders met echte boeken voor fangirls en fanboys?

Tags: ,

Divider

4 responses to “Perfecte boeken voor fangirls en fanboys

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.