Payback’s a Witch (The Witches of Thistle Grove #1) – Lana Harper

Geplaatst op 6 november 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Payback’s a Witch (The Witches of Thistle Grove #1) – Lana HarperPayback's a witch door Lana Harper
Serie: The Witches of Thistle Grove #1
Uitgever: Berkley | Oktober 2021
Genres: Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 313
ISBN: 9780593336069
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Chilling Adventures of Sabrina meets The L Word in this fresh, sizzling rom-com by Lana Harper.

Emmy Harlow is a witch but not a very powerful one—in part because she hasn't been home to the magical town of Thistle Grove in years. Her self-imposed exile has a lot to do with a complicated family history and a desire to forge her own way in the world, and only the very tiniest bit to do with Gareth Blackmoore, heir to the most powerful magical family in town and casual breaker of hearts and destroyer of dreams.

But when a spellcasting tournament that her family serves as arbiters for approaches, it turns out the pull of tradition (or the truly impressive parental guilt trip that comes with it) is strong enough to bring Emmy back. She's determined to do her familial duty; spend some quality time with her best friend, Linden Thorn; and get back to her real life in Chicago.

On her first night home, Emmy runs into Talia Avramov—an all-around badass adept in the darker magical arts—who is fresh off a bad breakup . . . with Gareth Blackmoore. Talia had let herself be charmed, only to discover that Gareth was also seeing Linden—unbeknownst to either of them. And now she and Linden want revenge. Only one question stands: Is Emmy in?

But most concerning of all: Why can't she stop thinking about the terrifyingly competent, devastatingly gorgeous, wickedly charming Talia Avramov?

Payback’s a witch kwam ik tegen op instagram. Een queer boek over heksen? Count me in! Ik plaatste een pre-order en al snel dook ik volop in de magische wereld van Emmy Harlow. Oké, dat de hoofdpersoon Emmy heet, hielp mij ook om het boek te willen lezen. Ik had hoge verwachtingen van deze magische queer romcom.

Emmy Harlow is een heks. Niet zo’n hele sterke hoor, maar dat komt vooral omdat ze al jaren niet meer thuis is geweest. Thistle Grove is namelijk een magische plek die de kracht van heksen voedt. Ze is deels weggebleven vanwege haar familiegeschiedenis en misschien ook wel door hartenbreker Gareth Blackmoore. Nu het spellcasting toernooi op het punt staat te beginnen komt ze thuis (deels onder dwang) omdat haar familie als scheidsrechters dienen. Ze is van plan de klus te klaren, even met haar beste vriendin Linden rond te hangen en dan vooral snel weer terug naar haar echte leven te gaan. Het lot wil echter dat ze de mysterieuze en aantrekkelijke Talia tegen het lijf loopt. Talia en Linden zijn van plan om wraak te nemen op Gareth omdat hij met hen allebei tegelijk aan het daten was en ze vragen Emmy of ze mee doet…

Ik heb zo genoten van Payback’s a witch. Het was een heerlijk luchtige en magische queer romcom. Ik shipte Emmy en Talia meteen en ik genoot van de steamy scenes tussen de twee. Het had een lekkere opbouw, zullen we maar zeggen.

Dit boek zit vol humor en voelt als een fijn avontuur. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit boek heb aangeschaft. Het was absoluut niet het beste boek ooit, maar wel een boek waar ik nu veel behoefte aan had: luchtig, magisch, romantiek en op z’n eigen manier badass. Het boek had verschillende elementen die ik echt fantastisch vond.

Zo heeft Thistle Grove een duidelijke geschiedenis die van groot belang is voor de heksen in het stadje. Je merkte dat er spanningen tussen de families hangen en dat ze allemaal hun eigen krachten en aesthetics hebben. Daar hou ik van, want het bracht het decor van het stadje tot leven.

Daarnaast vond ik Emmy heel erg interessant. Ze is weggelopen van haar familie vanwege onder andere de breuk met Gareth en dat heeft haar zelfvertrouwen zo gebroken dat ze nog amper tot magie in staat is. Gaandeweg het boek breekt ze haar muurtje langzaam af en wordt ze steeds opener, zodat ze weer toegang krijgt tot haar magie. Ze verandert hierin niet opeens in een overpowerfull being.

Het toernooi was tof en paste goed bij de families uit het stadje. Het bracht een stukje actie in het boek wat goed paste.

Payback’s a witch past perfect bij deze tijd van het jaar en is een mood an sich. Ik heb het boek precies op het juiste moment gelezen en ervan genoten. De hoofdpersonen waren fijn, de randpersonages waren leuk en Thiste Grove kwam tot leven. Een witchy aanrader!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.