Opposition (Lux #5) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 2 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Opposition (Lux #5) – Jennifer L. ArmentroutOpposition door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: Lux #5
Andere boeken in deze serie: Obsidian
Uitgever: Zomer & Keuning | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 408
ISBN: 9789401913782
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven - inclusief hun liefde - om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

‘Opposition’ is het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Na ‘Obsidian’, ‘Onyx’, ‘Opal’ en ‘Origin’ is ‘Opposition’ de absolute climax van deze young adult-crossover-serie. Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met ‘Opposition’.

Al een hele tijd sta ik naar een knippende cursor te staren. ‘Even dit bekijken en dan begin ik echt’, beloof ik mezelf constant. Ik ben mijn recensie van Opposition, het vijfde en laatste deel van Jennifer L. Armentrout’s Lux serie, namelijk vreselijk aan het uitstellen. Benieuwd waarom?

Katy kan niet geloven dat de Luxen de ware dreiging vormen en dat Daemon hier niks aan heeft gedaan. Wat is nu goed en wat is nu slecht? Katy beseft nu meer dan ooit dat die grenzen vaag zijn. Het is nu de tijd om samen te gaan werken om de invasie te overleven. Komen Katy en Daemon – en iedereen die zij liefhebben – ongeschonden door de strijd? En is hun liefde sterk genoeg om deze nieuwe wereld te overleven?

De Lux-serie is een guily pleasure. Een van de weinige boeken van Armentrout die ik wel met plezier heb gelezen. Hoeveel toffe elementen Armentrout ook in haar boeken weet te stoppen, op een gegeven moment ben ik de drama een beetje beu. En ik moet eerlijk bekennen dat ik bij Opposition al over dat punt heen was. Met schaamrood op mijn kaker moest ik beknnen dat het me niet echt heel erg meer interesseerde hoe het zou eindigen, omdat het toch wel goed zou komen.

Dat is namelijk het nadeel van je boeken goed kennen: 99% van de YA boeken eindigt positief, ondanks de verschrikkelijke dingen die er in het boek gebeuren. Zeker in de tijd dat deze serie officieel werd geschreven, moest het allemaal goed aflopen. Dit zorgde ervoor dat er maar weinig verrassing overbleef en het boek niet zo geloofwaardig was. Nog steeds heb ik er moeite mee dat Katy zo gemakkelijk met de dood omgaat, bijvoorbeeld.

Dit betekent niet dat ik Opposition een slecht boek vond. Integendeel: ik vond het juist weer wat beter worden. Het boek wordt goed afgerond en bevat de nodige actie. Het boek is spannend, ondanks dat ik wel kon voorspellen wat er zou gebeuren. Daarnaast rondt Armentrout deze verhaallijn ook gewoon netjes af door voldoende antwoorden te geven. De mix tussen spanning en antwoorden was goed: het is niet zo dat je opeens op het laatst alle informatie op je bord krijgt.

Wat is dan mijn probleem met deze serie en dus ook dit boek, terwijl het merendeel van de lezers last hebben van serieuze Daemon afkickverschijnselen en emotioneel gezien echt een achtbaan hebben ervaren? Nou, ik heb dat gevoel dus nooit gehad. Ik heb in geen enkel deel het idee gehad dat ik opgekruld op de bank lag, met mijn tenen wiebelde en fangirl geluidjes uitwierp. Ik voelde het niet.

Ja, ik vond Katy leuk, vooral omdat het een boekblogger is, maar daar bleef het bij. Daemon is een prima gozer, maar voor mij veel te dwingend en clingy.

Opposition vond ik leuk, prima geschreven en een fijne afwisseling hebben tussen actie en ontwikkeling, maar voor mij is het gewoonweg geen klapper. Ik weet dat veel mensen dit wel zo ervaren, maar ik kan gewoonweg niet doen alsof. Voor iedereen is er een boek – dat geloof ik echt – dit is alleen niet het mijne. Het komt dichtbij, maar ik kan er net niet bij.

Met Opposition komt de serie tot een hoogtepunt.

Opposition is een geslaagde afsluiting van de Lux serie. Het boek brengt voldoende antwoorden op alle openstaande vragen en heeft ook de nodige actie. Hierdoor sloeg ik het boek met een tevreden gevoel dicht.

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.