Offergave (Vampire Academy #6) – Richelle Mead

Geplaatst op 17 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Offergave (Vampire Academy #6) – Richelle MeadOffergave door Richelle Mead
Ook door deze auteur: Academicus Vampyrus
Serie: Vampire Academy #6
Andere boeken in deze serie: Academicus Vampyrus
Uitgever: Full Moon | Januari 2012
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 570
ISBN: 9789048810437
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Rose heeft altijd geleefd volgens haar eigen regels. Ze brak de wet door met haar beste vriendin Lissa weg te lopen van St. Vladimir, versloeg koningin Tatiana en werd verliefd op haar mentor Dimitri. Nu heeft de arm der wet haar ingehaald en zit ze in de gevangenis voor een misdaad die ze niet eens heeft gepleegd. De tijd dringt en Rose verkeert in levensgevaar. De grote vraag is: als je leven in het teken staat van het redden van anderen, wie redt jou dan?

Hoewel ik de eerste drie delen van de Bloodlines-serie (de spinoff) al heb gelezen, was ik er nooit aan toegekomen het zesde en laatste deel van de Vampire Academy, of Academicus Vampyrus, serie te lezen. Dit had een heel simpele reden: ik had Offergave nog niet! Nu mocht ik van mezelf een boek kopen als ik was geslaagd en ging ik vol goede moed naar een boekhandel in Tilburg. Ik kon geen nieuw boek vinden wat me trok, maar toen zag ik de complete VA serie bij de tweedehands afdeling staan. HA. Deel 6 ging dus mooi met mij mee!

Het duurde niet lang voordat ik het boek daadwerkelijk open sloeg om te lezen. Net als de vorige boeken van Richelle Mead vloog ik door het verhaal heen. Maar toch was het een aparte ervaring. Doordat ik al wat gelezen had van de andere serie, wist ik al een beetje hoe het zou gaan aflopen. Dus het verhaal had hierdoor niet zo veel verrassing meer. Het is prima te doen, hoor. Maar toch maakt dit het einde minder verrassend. Toch is het leuk om de weg er naar toe te lezen, want daar zitten dan wel weer wat wendingen in die interessant zijn.

Wat ik erg sterk vind is de manier hoe alles netjes wordt afgerond, maar niet afgesloten. De deur blijft lekker op een kiertje staan en dat vind ik leuk. Bij sommige verhalen wil je nu eenmaal dat het klaar is, bij anderen – zoals Offergave – wil je dat de wereld niet afgesloten wordt. Dat komt omdat de wereld groot genoeg is om verder uitgediept te worden; het beperkt zich niet tot de personages.

Toch is dit niet mijn favoriete boek uit de serie. Ik miste de onderhuidse spanning een beetje. De zinderende actie die in de andere boeken wel verwerkt is. Voor mij voelde dit meer als een boek om alle plotlijnen bij elkaar te brengen en Sydney meer te introduceren (voor Bloodlines). Het samenbrengen van alle lijntjes is echt goed gedaan want vrijwel alle vragen worden beantwoordt, maar dit doet dus wel afbreuk aan de spanning.

Al met al vond ik Offergave een waardige conclusie van de spannende Vampire Academie serie. Ik heb er van genoten dit slot te lezen, ondanks dat ik eigenlijk al wist wat er zou gaan gebeuren. Deze serie is een aanrader en biedt een vernieuwend perspectief op de vampire-lore.

offergave

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Offergave (Vampire Academy #6) – Richelle Mead

  1. Geweldige serie!
    Ik kan me herinneren dat ik een keer een deel uit had (midden in de nacht) en dat ik weer uit bed ben gegaan, pc aangezet, om het volgende deel snel als e-book te kopen en verder te lezen.
    Who needs a bookstore? 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.