Mini recensies #9

Geplaatst op 29 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het is weer tijd voor een aantal mini-recensies: recensies van boeken die ik kort wil bespreken! Ditmaal heb ik voor drie fantasy boeken gekozen waarvan twee van Nederlandse bodem.

Demonen van Myradé

Mini recensies #9Demonen van Myradé door Patrick Berkhof
Ook door deze auteur: Dizary - Het levende systeem
Serie: Dizary #2
Andere boeken in deze serie: Dizary - Het levende systeem
Uitgever: Versa | 2019
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 338
ISBN: 9789082566833
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Aster Vermelie is de enige tovenares tussen de duizenden warrige uitvinders van Pling Ploing. Ze hoopt er magie een bespreekbaar onderwerp te maken, maar er gaat iets gruwelijk mis. Haar magische uitvinding raakt ontregeld en brengt de wijde omgeving in gevaar. Dit is de kans voor het jonge vredesgilde van Moed en Daad om zich te bewijzen. Helaas heeft de wijk het onervaren gilde al laten vallen. Ileas, Arak, Jinasum, Rudarg, Ylly en de poes Zeliska laten het erbij zitten. Als Ileas dan een belangrijk sieraad in handen krijgt, loopt alles anders dan gedacht. Maar zijn deze zes gezellen opgewassen tegen het probleem dat in Pling Ploing met het uur groter wordt? Een spel van macht is daar losgebarsten.

Wat zou jij doen als je de macht bezat om vreselijke dingen te doen – met een eenvoudig handgebaar jezelf in rijkdom hullen, de wereld naar je hand zetten, mensen doden. Macht is een merkwaardig ding en in de verkeerde handen meer dan een dodelijk wapen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit tweede deel van Dizary heb gelezen. Dit unieke project van Patrick Berkhof uit zich in allerlei verschijningsvormen. Dit is het tweede boek dat hij zelf schrijf binnen de wold. Het is een fantasierijk verhaal in een unieke wereld. Vooral jonge tieners met een grote interesse in fantasy zullen zich makkelijk compleet verliezen in deze serie.

Een fijne fantasy van Nederlandse bodem!

De Held van Anwyn

Mini recensies #9De held van Anwyn door Cathinca Van Sprundel
Ook door deze auteur: De vrouwe van Myrdin
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Juni 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 120
ISBN: 9789492585387
Uitgave: eBook
Goodreads
three-half-stars

Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan...
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen... of alles verliezen.

Dit verhaal was niet anders dan ik van Cathinca ben gewend: vol magie en mythologie. Het is een vrij veelvoorkomend genre: fantasy in een middeleeuwse setting, maar toch vond ik dat niet storend. Ik genoot juist van de ridders en ik vind Cathinca’s schrijfstijl er ook fantastisch bij passen. Een fijn sprookjesachtig boek voor tussendoor.

The Marrow Thieves

Mini recensies #9The Marrow Thieves | Juli 2019
Genres: Young Adult, Dystopia
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9781913090012
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Humanity has nearly destroyed its world through global warming, but now an even greater evil lurks. The indigenous people of North America are being hunted and harvested for their bone marrow, which carries the key to recovering something the rest of the population has lost: the ability to dream. In this dark world, Frenchie and his companions struggle to survive as they make their way up north to the old lands. For now, survival means staying hidden but what they don't know is that one of them holds the secret to defeating the marrow thieves.

Dit boek kreeg ik vorig jaar op YALC en leek me heel erg bijzonder. Het concept klonk ook echt fantastisch, maar de uitwerking wist me totaal niet te grijpen. Ik vond het maar vaag en onduidelijk. Al vanaf het begin had ik last van een gebrek aan logica en dat maakte het heel moeilijk om veel feel te krijgen met het verhaal.

Wel extra credits voor de mega mooie kaft.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.