Mijn zes favoriete boeken gelezen in juni

Geplaatst op 1 juli 2018 door Emmy in Boeken / 6 Comments

In juni heb ik een aantal hele toffe, verrassende en fijne boeken gelezen. Ik las meer dan vijftien boeken en hoewel ik er een paar jaar terug soms wel bijna dertig las, vind ik dit een hele goede score. Van die vijftien – wellicht dat ik er in die paar dagen die juni nog rest tijdens het schrijven van deze blogpost – heb ik genoten, ook al waren ze niet allemaal even leuk. Het leek me leuk om weer eens terug te gaan blikken op mijn leesmaand. Ik doe dit natuurlijk ook in mijn dagboekjes, maar wellicht dat jullie dit ook leuk vinden, omdat ik mijn favorieten zo nog extra onder de aandacht kan brengen. Vind jij het ook leuk? Laat het me dan weten in de reacties!

Ik las deze maand dus sowieso 15 boeken. Mijn minst favoriet qua beoordeling is Claire de lune, welk ik twee sterren gaf. Toch vermaakte ik me wel tijdens het lezen, als je al die clichés niet al te serieus nam. Ook herlas ik weer een paar boeken: ontworteld (die mijn top zes net miste) en De hemel in het ijs. 

Op naar de zes boeken die ik deze maand gelezen heb en die ik graag nog even onder de aandacht wil brengen. Ik heb ze voorzien van wat steekwoorden die je misschien kunnen overtuigen het boek te gaan lezen!

Obsidian – Jennifer Armentrout

Obsidian (Lux, #1)Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

 

 

 

 

 

 

Aliens, Twilight-vibe, keek er naar uit, paranormal romance zoals het bedoeld is.

Heerstraat en Rozenlaan – Carlie van Tongeren

Heerestraat en Rozenlaan Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

 

 

 

 

 

Belangrijke thema’s, luchtig geschreven, grappig, verrassing.

Sabel – Suzanne Wouda

Sabel ‘Sabel’ is het verhaal van Max, een jongen die tijdens de Duitse bezetting van Nederland samen met zijn familie wordt opgepakt en in Kamp Vught belandt. Hij heeft daar één houvast: de rode kater Sabel. Door de ogen van Max zien wij de wereld om hem heen steeds kleiner worden. Hij klampt zich vast aan kleine, alledaagse zaken en datgene wat hem vertrouwd is.

Suzanne Wouda schreef een aangrijpend boek over de deportatie van Joodse kinderen in de jaren 1942-1943, die uiteindelijk resulteerde in de verschrikkelijke kindertransporten van juni 1943.

 

 

 

 

 

Geschiedenis, katten, aangrijpend, dun boek maar een groots verhaal.

The Testament of Loki – Jeanne Harris

The Testament of LokiRagnarok was the End of Worlds.

Asgard fell, centuries ago, and the old gods have been defeated. Some are dead, while others have been consigned to eternal torment in the netherworld – among them, the legendary trickster, Loki. A god who betrayed every side and still lost everything, who has lain forgotten as time passed and the world of humans moved on to new beliefs, new idol and new deities . . .

But now mankind dreams of the Norse Gods once again, the river Dream is but a stone’s throw from their dark prison, and Loki is the first to escape into a new reality.

The first, but not the only one to. Other, darker, things have escaped with him, who seek to destroy everything that he covets. If he is to reclaim what has been lost, Loki will need allies, a plan, and plenty of tricks . . .

 

Loki. Loki in deze tijd. Games. Goden zoeken een plek in de wereld.

De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli 

De Eigenzinnigheden van Leah Burke Na Simon vs, wilden veel lezers nog maar één ding: een vervolg! Met De eigenzinnigheden van Leah Burke krijgen zij hun zin – met Simons BFF Leah in de hoofdrol. We blijven het zeggen: we kennen niemand die zo goed over verliefdheid kan schrijven als Becky Albertalli. Ook in De eigenzinnigheden van Leah laat ze weer zien dat ze de onbetwiste koningin van de YA-romcom is.

Leah, drummer in een girlband en kampioen van de droge humor, merkt dat haar vriendengroep in hun laatste jaar op de middelbare school uit elkaar begint te vallen. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen om dat tegen te houden, en het feit dat Leah hopeloos verliefd is op Abby, die al een relatie heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

 

 

 

 

Grappig, herkenbaar, LBGTQ+, slice of life.

De hemel in het ijs – Adrienne Young

De hemel in het ijs De hemel in het ijs van Adrienne Young
Strijd, overleven, actie en romantiek

De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.

 

De hemel in het ijs is een meeslepend historisch avontuur geïnspireerd op het tijdperk van de Vikingen, over loyaliteit, vergeving en de definitie van familie.

Favoriete boek van 2018, Vikingen, stoere chick, clan/familie, verraad, zwaarden en bijlen.

Dit vond ik stuk voor stuk echte aanraders.

Wat was jouw favoriete boek van juni? 

Tags:

Divider

6 responses to “Mijn zes favoriete boeken gelezen in juni

 1. Annette

  Ik heb deze maand zowel Caraval als Fandom gelezen en die vond ik allebei ongelooflijk tof! Dus ik denk dat ik voor die twee boeken ga!

  • Caraval vond ik ook fantastisch. Ik kijk erg uit naar de vertaling van Legendary. Fandom vond ik ergens een beetje tegenvallen.. Ik had zulke hoge verwachtingen bij dat boek.

   • Annette

    Ik kan ook niet wachten op de vertaling van Legendary! En ik had bij Fandom iets heel anders verwacht, iets wat veel minder in mijn straatje lag, waardoor het bij mij juist boven mijn verwachtingen uitsteeg. Ik ben er denk ik precies omgekeerd ingestapt, met veel lagere verwachtingen.

 2. Andrea

  Ik vind het leuk om te lezen welke boeken je het leukst vond de afgelopen maand, want ik mis wel eens een post. Ik ben heel benieuwd naar Obsidiaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.