Midnight Jewel (The Glittering Court #2) – Richelle Mead

Geplaatst op 2 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Midnight Jewel (The Glittering Court #2) – Richelle MeadMidnight Jewel door Richelle Mead
Ook door deze auteur: Academicus Vampyrus
Serie: The glittering court #2
Andere boeken in deze serie: The Glittering Court
Uitgever: Young & Awesome | Mei 2018
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 421
ISBN: 9789025875343
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Ik staarde naar de brief in mijn handen.

Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden.
Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.

Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Ze wil de oversteek wagen naar Adoria, op zoek naar haar verdwenen broer.

Waar begin je met zoeken in een onbekend land vol gevaren en geheimen? En wat doe je als je verliefd wordt, juist wanneer je geen afleiding kunt gebruiken?

Toen ik The Glittering Court las, was ik positief verrast over het feit dat het geen Selectie kopie was, of magisch, maar meer historisch, zij het met een heel eigen wereld. Ik was dan ook erg benieuwd of Midnight Jewel, het vervolg met een andere hoofdpersoon mij net zo veel zou bekoren. 

Mira heeft er alles voor over om haar broer te redden, maar is op de vlucht en leeft zo goed als op straat. De enige uitkomst die ze kan bedenken is zich aanmelden voor The Glittering Court, een soort school waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, die kunnen trouwen met rijke kolonisten. Mira ziet dit als dé mogelijkheid om naar Adoria te gaan, om haar broer te zoeken. Mira begint er al snel dingen naast te doen, in de hoop dat ze hierdoor antwoorden zal krijgen, maar begint langzaam gevoelens voor iemand te krijgen die haar nooit kan betalen. 

Om nu te zeggen dat Midnight Jewel echt een vervolg is? Nee. Het speelt zich namelijk gelijktijdig af, maar met een andere dame in de hoofdrol. Dit was even wennen, omdat je eigenlijk al heel goed wist welke kant het verhaal op zou gaan en een deel van de verrassing bij voorbaat al weg zou zijn. En ergens had ik daar ook wel last van; hoewel ik Mira’s verhaal interessant vond, had ik de indruk dat ik al wist hoe het verhaal zou lopen. Betekent dit dat ik het verhaal stom vond? Nee. Maar misschien minder meeslepend dan ik had verwacht, ook omdat het een vrij dik boek is. Wil ik het derde boek over de laatste vriendin lezen? Ja. Want zij is echt onder andere mensen geweest en heeft dus echt iets nieuws meegemaakt. 

Het verhaal zelf vond ik tof, maar niet heel bijzonder. Midnight Jewel moet het deels hebben van het feit dat de wereld die Richelle Mead bedacht is heel bijzonder is. Het lijkt op onze wereld – van toen men Amerika aan het koloniseren was – maar dan met zijn eigen volkeren, gebruiken en geloven. Dit geven het boek wat meer complexiteit mee en dat maakt het juist weer uniek. 

Mira vond ik als hoofdpersoon prettig, maar de romantiek was nogal voorspelbaar en tja, zoals ik al aangaf; veel zag ik van mijlen ver al aankomen. 

Waar ik vooral bij heb genoten is het spel van taal. Er zijn namelijk verschillende volkeren in deze wereld met allemaal hun eigen taal. Dit levert misverstanden maar ook puzzels op. Ik vond dit echt interessant gedaan en een grote toevoeging geven aan het verhaal. 

Mira’s verhaal gaf een nieuwe kijk op Adoria omdat Mira een heel andere richting op gaat. Ook vond ik haar als hoofdpersoon wat prettiger, omdat Mira van nature een vechter is en absoluut niet dom is. Ze heeft echt een doel en dat vond ik sterk. Ik vond het wel tof om over haar te lezen. 

Maar het boek was dus te lang voor mij. Ik had meer verrast willen worden. Ik wist nu al teveel van wat er ongeveer zou gaan gebeuren, omdat de meiden elkaar blijven tegenkomen. 

Midnight Jewel loopt parallel aan het eerste boek en is op sommige vlakken dan ook geen verrassing. 

Gemengde gevoelens dus! Het is absoluut geen slecht verhaal, maar Midnight Jewel moet het vooral van kleine toffe elementen hebben. Mira was tof, het taalaspect was tof en ik vind de wereld heel gaaf in elkaar gezet. 

three-half-stars

Tags: ,

Divider

4 responses to “Midnight Jewel (The Glittering Court #2) – Richelle Mead

  1. Sylvia

    Ben eigenlijk wel benieuwd hoe iemand de boeken zou ervaren als ze eerst deel 2 lezen en dan deel 1, hoe zou dat werken, zelfde gevoel? Heb zelf het derde deel nog niet gelezen, benieuwd, maar hoop ook echt nog wat verrast te worden. Had bij het tweede deel hetzelfde gevoel als jij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.