Like a River Glorious (The Gold Seer Trilogy #2) – Rae Carson

Geplaatst op 7 november 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Like a River Glorious (The Gold Seer Trilogy #2) – Rae CarsonLike a river glorious door Rae Carson
Ook door deze auteur: The Girl of Fire and Thorns
Serie: The Gold Seer Trilogy #2
Andere boeken in deze serie: Walk on earth a stranger
Uitgever: Greenwillow Books | September 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 398
ISBN: 9780062242952
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The sequel to the New York Times–bestselling and National Book Award longlisted Walk on Earth a Stranger.

After her harrowing journey west to California, Lee Westfall has finally found a new home—one rich in gold, thanks to her magical power, a power that seems to be changing every day. But this home is rich in other ways, too: with friends who are searching for a place to be themselves, just as she is, and with love. Jefferson—her longtime best friend—hasn’t stopped trying to win her heart. And Lee is more and more tempted to say yes.

But her uncle Hiram hasn’t given up his quest to get Lee and her power under his control. When she’s kidnapped and taken to him, Lee sees firsthand the depths of her uncle’s villainy. Yet Lee’s magic is growing. Gold no longer simply sings to her, it listens. It obeys her call. Is it enough to destroy her uncle once and for all?

Rae Carson, acclaimed author of the Girl of Fire and Thorns series, takes us deep into the gold fields as she continues this sweeping saga of magic and history, and an unforgettable heroine who must come into her own. Like a River Glorious is the second book in the Gold Seer trilogy.

Al sinds ik The Girl of fire and thorns  las, wist ik dat Rae Carson een auteur was om in de gaten te houden. En toen ik Walk on Earth A Stranger las, was ik aangenaam verrast. Ik dacht namelijk dat ik het niet leuk zou vinden, maar ik vond het heerlijk verslavend! Nu heb ik eindelijk het tweede deel in de trilogie kunnen lezen: Like a River Glorious. 

Leah Westfall heeft eindelijk een nieuw thuis gevonden; samen met haar vrienden heeft ze een stukje land geclaimd waar veel goud te vinden. Maar zo’n rijke plek blijft natuurlijk niet onopgemerkt. Haar kwaadwillende oom komt haar op het spoor en wil haar gevangen zetten, zodat hij haar magische gave om goud te vinden kan misbruiken. Kunnen Leah en haar vrienden daaraan ontsnappen?

Ik hou helemaal niet van Westerns en de Amerikaanse geschiedenis is nou niet bepaald iets waar ik me met liefde in verdiep. Toch heeft Rae Carson het voor elkaar weten te krijgen om me verslaafd te maken met haar The Gold Seer Trilogy. Hoewel Carson haar creatieve vrijheden neemt qua historische gebeurtenissen (dit wordt verklaar achterin), wist ze de sfeer uitstekend over te brengen. Ik kreeg echt de indruk dat het Amerika gedurende de Goudskoorts tot leven kwam, inclusief alle gruwelijkheden die daar bij horen. Denk aan slavernij, mishandeling, moord, racisme, discriminatie, seksisme en dat soort dingen. Ook de details in de beschrijvingen van de kleding en de gebruiksvoorwerpen kwamen de setting ten goede.

Like a River Glorious is echter geen heel snel boek. De plot is echt een slow burn qua romantiek en ook dat vond ik in dit geval bij het boek passen. Het wist mij helemaal in z’n greep te houden en ik werd er eigenlijk een beetje verslaafd aan. Ik keek er oprecht steeds naar uit om verder te mogen lezen, want ik las dit boek steeds in delen voor het slapengaan.

Ik vind Leah als hoofdpersoon leuk. Ze is niet de standaard stoere chick die zich in een man verkleed om dingen voor elkaar te krijgen; maar een meisje dat koste wat kost haar vrienden wil beschermen en het goede in mensen probeert te vinden. Ze is geen personage dat zich meteen in alle problemen stort, maar gebruikt haar tijd om een plan te bedenken en tot uitvoering te brengen. Niet elke auteur krijgt dit voor elkaar; het kan namelijk heel saai worden, zoals Leah zit opgesloten. Maar Carson weet er toch wat van te maken, omdat Leah zich toch blijft ontwikkelen en nooit het hulpeloze vrouwtje wordt. Ze is hierdoor erg krachtig op haar eigen manier en dat spreekt me enorm aan!

Wat ook interessant is dat dit tweede boek geen opvuller is, maar dat het daadwerkelijk echt nodig is. In boek één gaat het vooral over de reis naar Californië en in Like a River Glorious gaat het vooral over het overleven op deze plek en in deze tijd, inclusief alle bijbehorende ongemakken. Ik vind dat daar vaak makkelijk over wordt gedaan in historische boeken, terwijl het idee van geen wcpapier echt wel verschrikkelijk moet zijn. Stel je eens voor hoe gemakkelijk ons leven nu is en hoe lastig het leven kan zijn als je al die luxe opeens niet hebt. Ik vind dat heel goed omschreven, ook door bijvoorbeeld gebruik te maken van personages die vroeger alles hadden en nu opeens zelf moeten gaan koken op een open vuurtje. Dit gaf het boek echt veel sfeer mee en maakte het geloofwaardig.

Je krijgt in dit deel ook een betere band met de andere personages en Carson is niet bang om mensen het niet te laten overleven. Want laten we eerlijk zijn, die tijd was niet gemakkelijk om door te komen! Daarnaast zit er een groter rol in voor Leah’s magie en dat vond ik echt goed uitgewerkt en heel goed passen. Wat een tof element! Een fijne mix tussen historische fictie en fantasy en ik heb er echt van genoten!

Like a River Glorious is een historische fictie met een vleugje fantasie; en wat is dit goed bij elkaar gekomen!

Like a River Glorious is een ontzettend sfeervol verhaal waarbij de tijd en de plaats goed naar voren komen. Daarnaast vind ik de vleugje magie echt een hele toffe toevoeging, waardoor deze trilogie me ontzettend aanspreekt! Dit tweede deel was weer een aangename verrassing waar ik erg van heb genoten. Ik ben heel benieuwd hoe het laatste deel zal zijn en welke verrassing Rae Carson daarin voor mij in petto heeft!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.